Seramiksan'ın Yenilikçi Ürünleri, Yapı Fuarı İstanbul’da Büyük İlgi Gördü

Seramik sektörünün öncü markalarından Seramiksan, 34. Yapı Fuarı İstanbul 2011’de sektöre yön veren ürünlerini sergiledi. Doğadan aldığı ilhamla yaşam alanlarını güzelleştiren ve tüketicilerinin hayatlarına değer katan Seramiksan’ın fuarda sergilediği Rotodigit, Soluble Salt, NanoTech ve Full Lappato teknolojisiyle üretilen ürünleri büyük beğeni topladı.

Yer karosu, duvar karosu, sırlı granit, teknik granit, dış cephe kaplaması ve yapı kimyasalları ürünleri ile teknoloji, ürün çeşitliliği ve üretim kapasitesi açısından seramik sektörünün önemli markalarından olan Seramiksan, 34. Yapı Fuarı İstanbul 2011’de sektör profesyonellerini ağırladı. Seramiksan, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında katıldığı Yapı Fuarı’nda, yeni ürünlerini ve tasarımlarını sergiledi.

Yapı Fuarı’nda, farklı tasarımları ve ileri teknolojileri bir arada sundukları ürünlerini sergilediklerini belirten Seramiksan Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Bülent Şamlı; “Seramiksan olarak, sektörümüzün gelişiminde önemli rol oynayan fuarlara katılarak, sektör temsilcileri ve tüketicilerle buluşmayı çok önemsiyoruz. Bu yıl büyük bir başarı ile tamamladığımız Unicera Fuarı 2011’in ardından, Uluslararası Yapı Fuarı 2011’de de yer almaktan büyük mutluluk duyduk. Yapı Fuarı’nda geniş ürün portföyümüzle ve Türkiye’de ilk defa Seramiksan’ın ürettiği ürünlerimizle yer aldık. Yenilikçi ürünlerimiz ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı ve Seramiksan yine sektör duayenlerinin ilgi odağı oldu” dedi.

Seramiksan sözü…

Şamlı, Seramiksan’ın reklamlarında verdiği sözlerin de altını çizerek “Seramiksan olarak ‘Yeniliklerin öncüsü olma’ misyonunu üstleniyor ve müşterilerimize ‘beğenip de alamamanın tarihe karışacağı’ sözünü veriyoruz. Satın alma kolaylığı sağlamak amacıyla, kredi kartına peşin fiyatına vade farksız 12 taksitle ödeme imkanı sunuyoruz. ‘İyi tasarım herkesin hakkı’ diyerek tüketicilerimize sınırsız renk ve seçenekle çözümler sunuyoruz. Geleneksel bej, gri gibi renk tonlarının dışına çıkarak özgün ve sıra dışı renk seçenekleri ve desenler oluşturan Seramiksan’ın ürün yelpazesinde 18 ayrı ebat, 50 farklı renk, 120 farklı desen ile bunları zenginleştiren 130 farklı bordür ve dekordan oluşan 1000’in üzerinde ürün bulunuyor” diye konuştu.

Seramiksan, Yapı Fuarı’nda yenilikleriyle ön planda…

Sektörde bir devrim niteliği taşıyan ve Türkiye’de ilk kez Seramiksan’ın geliştirdiği Rotodigit teknolojisi uygulanmış Nanotech Digital Full Lappato granitler, Seramiksan’ın yeni kurumsal kimliği ile yer aldığı 34. Yapı Fuarı İstanbul 2011’de ilgililere sunuldu. 30x60 ve 60x60 ebatlarındaki granitler, dijital baskı teknolojisini, Full Lappato parlatma teknolojisini, leke tutmayı ve bakteri barındırmayı önleyen nano teknolojiyi bir arada sunuyor.

Full Lappato ürünlerine ait mermer efektli yer ve duvar karoları da Seramiksan standında tüketiciler ve sektör profesyonelleriyle buluştu. Stantta ayrıca NanoTech granitlerinin yeni renk ve desenleri de sergilendi. Bu yıl yeni ebatlı duvar karolarında da farklılık yaratan Seramiksan, özellikle 20x60, 30x60 ve 25x50 cm’lik ürünlerinin çok değişik renk ve desenlerine standında yer verdi.

Kullanıcılarının hayatlarına değer katan tasarımlarını fuarda sergileyen Seramiksan, 2011 yılında zenginleşen dijital ürün portföyüne de geniş yer ayırdı. Seramiksan’ın Yapı Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunduğu yeni dijital ürünleri ise Paper, Butik, Kanyon, Trallesle, Bodrum Kayrak, Wood ve Woodstone oldu. 20x60 ebadında katlanmış kağıt efektinde Paper serisi, kese kağıdı renklerinin yanında kırmızı, gece mavisi gibi renkli kağıt etkileri ile dijital olarak işleniyor ve mekanlara modern bir görünüm kazandırıyor.

Seramiksan’ın 20x60 ebadındaki Butik serisi ise geleneksel bir patchwork çalışması. Eskilerin 40 yama dedikleri rengarenk farklı kumaş desenlerinin bir araya gelmesiyle oluşan tekstil dokusunun seramiğe yansımış hali olan Butik serisi, mekanlara renk ve hareket kazandırıyor. 30x60 ebatlı Kanyon serisinde dijital baskının rölyef üzerindeki marifetlerini sergileyen mat ve soft bir ürün tasarımı karşımıza çıkıyor. 30x60 Trallesle serisinde ise doğanın traverten mermerine verdiği zengin dokular, birbirini tutmayan yüzlerce farklı renk efektiyle doğallığın yansıması halini alıyor.

45x45 Bodrum Kayrak’da doğadaki kayrak taşı, çakıl taşlarıyla harmanlanarak doğa tekrar dekore ediliyor. 45x45 Woodstone serisinde ise aynı şekilde doğanın iki malzemesinin; ahşabın ve dekoratif mermerin buluşması gerçekleştiriliyor ve zengin bir görünüm oluşturuluyor. Ahşabın sıcaklığından asla vazgeçemeyenler için ise 15x60 ve 60x60 Wood serisi, parke ürünlerinin seramiğe taşınmış iyi bir örneği olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Seramiksan’ın dijital serileri dışında 3 boyutlu görünümüyle dikkat çeken yeni ürünleri arasında yer alan Origami ve Kapitone seriler de bulunuyor.

Diyagonal kareleri evlere taşıyan Kapitone serisi de, ev dekorasyonunda farklılık yaratmak isteyenlerin tercihi oluyor. Yorgan görüntüsü gibi tekstil dikişlerini karolara taşıyan seride 30 x 60 ebatlı karolar bulunuyor. Karolar beyaz, kırmızı ve siyah renklerinde üretiliyor.

20x60 ebatlarında üretilen Origami serisinde, Japonların kağıt katlama sanatından esinlenerek katlanmış kağıt görüntülü rölyef yüzeyler, yaşam alanlarına farklı bir estetik katıyor.

Origami ve Kapitone serilerinde baskı bulunmuyor; kabartma teknolojisiyle yüzeylerindeki derin rölyefler, karolara üç boyutlu bir görüntü kazandırıyor. Rölyefler, ışığın kırılmasına sebep olduğu için karolara benzersiz bir parlaklık veriyor ve yaldızlı bir görüntü oluşturuyor.