Seranit Yeni Mağazasıyla Libya’da



Mısır, Cezayir, Fas ve Benin’deki mağaza yatırımlarına Libya’yı da ekleyen Seranit, Kuzey Afrika’daki büyümesini sürdürmeyi planlıyor. Seranit’in Libya mağazası açılış töreni, Seranit İhracat Müdürü Ahmet Mandıracı, Libya Ekonomi Bakanı Ahmet Salem Al Koshly  ve bölgenin önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

65 ülkede 800’e yakın satış noktasıyla faaliyetlerini sürdüren marka, Kuzey Afrika bölgesinde bugüne kadar proje bazlı çalışıyordu. Seranit, yeni Libya mağazasıyla şimdi de perakende de boy göstermeyi hedefliyor. Tasarım, hizmet anlayışı ve konsept olarak Libya’nın tek showroomu olması beklenen Seranit Libya mağazası, her katı 200 metrekareden oluşan toplamda 800 metrekarelik bir büyüklüğe sahip. Dört ayrı katında farklı ürün konseptleriyle yer almayı planlayan şirket, yeni showroomunda Seranit, Serra ve Vanucci markalarıyla hizmet verecek.

"Libya yeniden yapılanıyor"

Savaşın yaralarını saran Libya’nın yeniden yapılandığını hatırlatan Seranit İhracat Müdürü Ahmet Mandıracı, bölgeyle ilgili görüşlerini aktardı:  “Halen savaşın izlerini taşıyan Libya yeniden inşaa ediliyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönem, inşaat sektörünün canlanacağını ve hızlanacağını söylemek mümkün. Bölgeye savaştan önce 32 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştiren Türk inşaat firmaları da şehrin yeniden yapılanmasıyla beraber yatırımlarına devam edecekler. Bu yatırımların sürdürülmesi, hem bölgenin iyileştirilmesine katkı sağlarken, ekonominin de hareketlenmesine fırsat yaratacaktır. Bizler de Seranit olarak, bölgedeki oryantal tarzın dışına çıkmayı ve daha Avrupai bir tarzla Libya’ya giriş yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

Yeni yatırımıyla, bölgenin tek seramik markası olarak faaliyet gösterecek olan Seranit Libya pazarına iddialı giriyor. Libya’daki tüm inşaat projelerinde yer almayı hedefleyen şirket, başta Türk yatırımcılar olmak üzere tüm inşaat firmalarına ürünleriyle hizmet vermeyi planlıyor. Marka, perakendede de yeni markası Serra ile, Libya halkının evlerinde yeni bir tarz oluşturmayı planlıyor.