Serel'in Yeni "Smart Asma Klozet"i ile Hane Başına Yılda 10.800 Litre Su Tasarrufu



Türkiye yapı sektörünün lider markası Serel, pazara yeni sunduğu "Smart Asma Klozet" ile 4 kişilik bir aileye yılda 10.800 litre su tasarrufu imkanı veriyor. 48 cm ve 52 cm uzunluk ölçüleriyle iki farklı boyut seçeneği bulunan Serel Smart Asma Klozet, banyolarınıza hem şıklık kazandırıyor hem de yarattığı su tasarrufu ile ülkemizin doğal kaynaklarını korumaya destek oluyor.

Elginkan Topluluğu’nun Ar-Ge uzmanlarınca su tasarruflu olarak tasarlanan Serel’in Smart Asma Klozeti, rezervuarın temizlik fonksiyonunu daha az suyla gerçekleştirme özelliğiyle öne çıkıyor. Serel Smart Asma Klozet, tasarım aşamasında yaratılan özel yapısıyla katı veya sıvı atık farkı olmaksızın 4,5 litre suyla tam temizlik fonksiyonunu yerine getiriyor. 4 kişilik ve çalışan bir ailenin evinde, her bir aile bireyinin klozeti günde ortalama 5 defa kullandığı varsayıldığında, gömme rezervuar günde 20 defa yıkama yapıyor. Bu veriler ışığında, bir gömme rezervuar ayda 600 defa, bir yılda ise ortalama 7.200 defa yıkama gerçekleştiriyor.

6 litre suyla temizlenen alışılagelmiş bir asma klozet kullanıldığında, yılda 43.200 litre su, kanalizasyona gönderiliyor. Buna karşılık Serel Smart Asma Klozet ile konut bazında ortalama yıllık su tasarrufu 10.800 litreye ulaşıyor. Asma klozetlerde daha az suyla tam temizlik fonksiyonu nasıl gerçekleştirilir sorusuna, yüksek standartların ürünü Serel markalı Smart Asma Klozet cevap veriyor.

Elginkan Topluluğu, armatürden kombiye, vanadan duş sistemlerine kadar sahip olduğu tasarruflu ürünlerini tüketicilere "yıllarca beraber" sloganıyla sunuyor. Teknoloji üreten kimliğiyle Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarından birisi olan Elginkan Topluluğu, 50 yılı aşkın süredir ürünleriyle Türkiye’de ve dünyada yeni trendlerin öncüsü misyonu ile ‘ilk’lere imza atmaya devam ediyor.