“Sergi Hazırlandı : Galata Köprüsü”



Fototrek Fotoğraf Merkezi, Grup Fotografça’nın “Sergi Hazırlandı : Galata Köprüsü” isimli fotograf sergisine ev sahipliği yapıyor.

8 yıldır fotograf dünyasına çeşitli fotograf etkinlikleri ile hizmet veren Fototrek Fotoğraf Merkezi, nin Kasım 2007 tarihinde Türk fotografının önde gelen isimlerinden Gültekin Çizgen danışmanlığında “Bir Sergi Hazırlamak” başlığında düzenlediği Fotograf Atölyesine katılan 20 fotograf gönüllüsü 2,5 ay süren çalışma ile Grup Fotografça adı altında bir sergi hazırladı.

Sanat yaşamındaki 50. yılını kutlayan Gültekin Çizgen’in danışmanlığındaki atölye programında Grup Fotografça üyeleri teorik derslerin ardından, Galata Köprüsü üzerinde yaklaşık 2 ay boyunca çekimler gerçekleştirdiler. Sürekli olarak fotograf değerlendirme toplantıları yapan grup sonunda 52 fotograflık bir sergi ortaya çıkardı.

UNILEVER desteği ile albüm olarak da yayınlanacak olan çalışma, disiplinli bir uğraşının ve “doğrudan fotograf” anlayışının sonucu bir sergi olarak galeri duvarlarına ulaştı.

Gültekin Çizgen, sergi hakkında şunları söylüyor;

"İstanbul’un orta yerindeki Galata köprüsü, yalnız Haliç üzerinden iki yakayı birbirine bağlayan bir düğüm yeri değildir. Burası ayrıca kentin önemli bir yaşam merkezidir. Balıkçılar, balık lokantaları, başta balık ekmekçiler olmak üzere seyyar satıcılar, vapur iskeleleri, vızır vızır işleyen motorlar, geçip giden çeşitli araçlar, koşuşup duran ve ayrıca bazen de dinlenen insanlarıyla, Galata köprüsü ve çevresi kentin içinde bir ayrı İstanbul’dur"

Grup Fotoğrafça:
Buket Altuğ, Cengiz Üstün, Cüneyt Alpgüven, Deniz Hazır, Emine Nurhan Tekin, Gamze Tatar, Gökhan Soyhan, H.Bahar Kaleli, Hamdi Karadeniz, Hatice Çakmak, Lider Erşan, Lütfiye Güreli, Mehmet Naci Demirkol, Meral Alpay, Neslihan Coşkun, Seyhan Haznedar, Timuçin Semayiş, Umur Çolgar, Yaman Özbabacan, Yavuz Yaman