Sevda Tepesi Kral'ın Elinde Kalmış!



Suudi Kral'ın Sevda Tepesi'ni 2 yıl önce 7, geçen yıl 17 milyon dolara satılığa çıkardığı ortaya çıktı. Aralarında Şevket Sabancı'nın da bulunduğu talipler ise rakamı yüksek buldu.

Son günlerde imara açılma olasılığıyla tartışma yaratan Sevda Tepesi'ni 1984 yılında 27 milyon dolara satın alan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'in araziyi satmak istediği, ancak alıcı bulamadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Kral Abdullah araziyi 2 yıl önce 7 milyon dolara, geçen yıl da 17 milyon dolara satmak istedi, ancak aralarında Şevket Sabancı'nın da bulunduğu talipler rakamı yüksek bulduğu için araziyi almadı. Muhtemel taliplerin, imara açık olmaması nedeniyle Anadoluhisarı'ndaki araziyi almaktan kaçındığı belirtiliyor. Bu arada, Sevda Tepesi'nin imara açılmasının yolunu açacak olan Boğaziçi İmar Yasası'nın çıkıp çıkmayacağı ile ilgili belirsizlik sürüyor. Boğaz'ın kaderini değişterecek nitelikte olan Boğaziçi İmar Yasası, halen yasal sorunları bulunan Boğaz'daki yüzlerce lüks villayı da yasal hale getirebilecek olmasınedeniyle eleştiriliyor.

BOĞAZ'A AF TARTIŞMASI

Şehir plancıları, 'Boğaz'da yeni bir imar affı' olarak niteledikleri yasa tasarısının yaklaşan seçimlerle ilişkili olduğunu, oysa kısa bir süre öncesine kadar gündemde olan İmar ve Şehircilik Yasası'na göre bu tür sorunlu yapılara başka bir çözüm üretildiğini belirtiyorlar. Buna göre, Boğaz'daki yasal olmayan yapılar ya başka yerlere aktarılacak ya da menkul değere çevrilerek hisse senedi verilecekti. Öte yandan, araziyi Kral Abdullah'a satan Dirvana ailesinden Zeynep Dirvana'nın 'biz araziyi 1 milyon dolara sattık, kalan 26 milyon dolar nereye gitti bilmiyorum' şeklindeki açıklamalarının ardından ortaya çıkan tartışmalar da sürüyor. Dirvana, Kral 27 milyon dolar ödediyse, kendilerine verilmeyen 26 milyon doların kime ödendiği konusunda açıklama yapılması istediğini dile getirmişti.