Sevim Yeşilbursa Resim Sergisi



Sanatçı Sevim Yeşilbursa, 1995'te Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Halen aynı kurumun öğretim kadrosunda görevini sürdürmektedir. Çevreden, yaşamdan aldığı etkileri, duygu ve düşünceleri ile bütünleştirip, kent-insan ve doğa-insan bütünlüğüne ilişkin konulara yönelmektedir.

Çalışmalarında, renk ve görsel etkinin ön planda olduğu figüratif dışavurumcu bir yaklaşımı benimsemektedir. Nesnelerin dış gerçekliklerini değil, onların tuval üzerinde yeniden oluş ve başkalaşımlarını vurgulayarak, öznel bir yoruma ulaşmaktadır. "Denizaltı Dünyası" ve "Balıkçılar" süregelen temalarındandır. Balık pazarlarındaki canlı ve devingen ortamı, balıkçıları, midyecileri renk değerlerinin coşkulu armonisi ile ifade etmektedir.

1993 yılından bugüne dek yurtiçi ve yurtdışı karma sergilere katılmış ve ödüller almıştır. Sanatçının desen çalışmaları, figürlü kompozisyonları, kentsel görünümleri, peyzajları ve natürmortlarından oluşan çalışmalarını içeren ilk kişisel sergisi 14 Ekim - 12 Kasım 2004 tarihleri arasında Artium Sanat Evi'nde izleyicilerin ilgi ve beğenisine sunulmaktadır.

Sergi Pazar ve Pazartesi haricinde 11:00 ile 19:00 arasında izlenebilir.

Adres: Hüsrev Gerede Caddesi İpeker Apt. 98/100 Teşvikiye / İstanbul