Rekabet Kurulu'ndan Son Nokta

TMSF Başkanı Ertürk'ün "Bir an önce karar verin" diye seslendiği Kurul, çimento fabrikalarının satışını bugün karara bağlıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk'ün, Uzan'ın çimento fabrikalarının satışıyla ilgili kararını beklediğini sık sık vurguladığı Rekabet Kurulu bugün toplanıyor. Rekabet Kurulu, toplantıda TMSF'nin 9 çimento fabrikasına ilişkin yaptığı başvuruyu gündemine aldı.

Kurul, bugün Başkan Mustafa Parlak başkanlığında toplanarak, çimento fabrikalarına ilişkin değerlendirmelere başlayacak. Buna göre, TMSF'nin satişa çıkardığı 9 çimento fabrikasına ilişkin dosyalar ayrı ayrı ele alınarak, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili tebliğlere göre değerlendirilecek. Her çimento fabrikasına ilişkin dosyanın Kurul tarafından ayrı ayrı ele alınacağı belirtilirken, bir dosya bitmeden diğerine geçilmeyecek. Kararın ise ne zaman açıklanacağı belli değil.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, çimento fabrikalarının satışıyla ilgili Kurul kararının gecikmediğini belirterek, "Çimento zaten rekabet ihlallerinin en çok yaşandığı sektör. 9 çimento fabrikasıyla ilgili tek tek inceleme yapılıyor. Bir inceleme için birçok yazışma, bilgi ve belge talep ediliyor. Bunların beklenmesi de zaman alıyor. Biz, satişa onay verip ardından soruşturma açmak zorunda kalmayalım diye titiz davranıyoruz" diye konuştu.

TMSF tarafından toplam 433 milyon dolar muhammen bedelle satışa sunulan 9 çimento fabrikası için verilen en yüksek tekliflerin toplamı 1 milyar 73 milyon doları aşmıştı.