SFA Türkiye, Kolay ve Zahmetsiz Tuvalet, Banyo ve Mutfak Monte Edebilme İmkanı Sunuyor



17. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir’de, SFA firmasının en dikkat çeken iki ürününü yakından inceleme şansına kavuştuk. SFA Türkiye Sorumlusu Ali Koç, söz konusu iki ürünün sağladığı kolaylıkları ve sektördeki diğer ürünlere kıyasla ortaya koyduğu farkları aktardı.

SFA firmasının 50 yılı aşkın bir süredir, “herkese evlerinin her yerinde çok kolay ve zahmetsiz bir şekilde, tuvalet, banyo ve mutfak monte edebilme imkanı” sunduğunu aktaran Koç, SFA Türkiye’nin 2010 yılında kurulan yeni bir oluşum olduğuna dikkat çekti. Bu anlamda Yapı Fuarı Ankara ve İzmir’e katıldıklarını aktaran Koç, yeni bir ürün tanıtmaları nedeniyle katıldıkları fuarların kendileri için oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Yapı Fuarı Ankara’dan memnun döndüklerini anlatan Koç, Ankara’da inşaat firmalarının yoğunlukta olduğunu, bu durumun kendi ürünleri ile örtüştüğünü ve ürünlerinin ciddi oranda ilgi gördüğünü belirterek İzmir’den de gerek tesisat gerek inşaat anlamında umutlu olduklarını söyledi.

Yapı Fuarı İzmir’de özellikle ön plana çıkardığınız bir ürününüz var mı?

Evet, bugün Fuar kapsamında insanların akıllarına gelmeyen yeni bir çözüm sunuyoruz. Bu anlatacağım ürün aynı zamanda SFA’nın en bilinen ürünü; 'Tuvalet Öğütücü ve Pompa Sistemi'. Günümüzde, özellikle yeni inşaatların bodrum katlarına tuvalet kurulması amacıyla inşaatçılar ya da tesisatçılar bodrum katına fosseptik çukuru açıyorlar. Bir adet pompa kullanarak atıkları tekrar gidere, yukarı doğru basıyorlar. Mevcut kullanılan söz konusu sistemin işçiliği zor, vakit alıyor ve çok verimli bir değil çünkü fosseptik kapağını tamamen kapatamadığınız için sürekli koku geliyor. Biz, çok daha pratik, daha hızlı ve hatta çoğu zaman çok daha ekonomik bir çözüm sunuyoruz. Bizim ürünlerimiz tuvalete direk monte edilebiliyor ve sifona basıldığı zaman atıklar inceltilip öğütülüyor. Cihazların içerisinde bulunan pompa sistemiyle de öğütülen atıklar, ince bir boruyla dikey olarak 5, 7 hatta 11 metreye kadar yukarı basılabiliyor.

Bununla birlikte pis su pompası olarak çalışan 'Pompa Sistemi'miz mevcut. Bu sistem de envai çeşit uygulamada kullanılabiliyor. Bodrum katta bir mutfak düşünün, o mutfaktaki atık suları yukarı doğru basmayı sağlayan bir sistem olarak kurgulanabiliyor ya da İstanbul için yaptığımız uygulamalardan bahsedebilirim. Alışveriş merkezlerinde belli bir noktada gider borusu oluyor ama siz farklı bir noktaya bir lavabo, bulaşık ya da çamaşır makinesi eklemek isteyebiliyorsunuz. Bu durumda eklentinizin bulunduğu noktadan gider borusuna suları tahliye etmeniz gerekiyor ve bu noktada yine pompaya ihtiyaç duyuluyor. Bahsettiğim bu ikinci ürünün uygulama kapsamı çok geniş, su tahliye sorunu olan her alanda kullanmak mümkün.



Öncelikle SFA firması hakkında bilgi alabilir miyiz?

SFA, Fransa menşeli 53 yıllık geçmişe sahip, çok köklü bir sanayi kuruluşu. Bugün bizim burada tanıttığımız ürünlerimiz, Fransa’da üretiliyor. Şirketimiz şu anda 100 ülkeye bu ürünleri sürekli olarak ihraç ediyor. Bu 100 ülke içerisinde 20 ülkede SFA öz şubemiz bulunuyor. SFA Türkiye de bunlardan biri…

SFA Türkiye ne zamandan bu yana yapı sektörüne hizmet veriyor?

SFA Türkiye ise, 2010 yılı sonunda kuruldu. Gerçek anlamda 2011 yılının başında faaliyetimize başladık. Mart 2011’de Mecidiyeköy Ortaklar Caddesinde showroomumuzu açmış bulunduk, ürünlerimizin büyük bir kısmını orada sergiliyoruz. Dolayısıyla gelen mimarlar, nihai tüketiciler ve tesisatçılara ürünlerimizin özelliklerini, kolaylıklarını ve çalışma prensiplerini showroomumuzda gösterebiliyoruz.

Ürünlerimizi merak eden kişileri Mecidiyeköy’de bulunan showroomumuza davet ediyoruz.