Shell ve Hidromek, Global Pazarda Güçlerini Birleştirdi



Türkiye’nin lider iş makinaları üreticilerinden Hidromek, Ankara ve İzmir fabrikalarında ürettiği iş makinalarının ilk dolumu için Shell’in akaryakıt ve madeni yağ ürünlerini tercih etti. Bu doğrultuda Shell ve Hidromek arasında, ilk dolum madeni yağ ve akaryakıt ile satış sonrası hizmetler anlaşması imzalandı.

Anlaşma kapsamında Shell, Hidromek’in yıllık, 3 bin ekskavatör, 7 bin beşyüz yükleyici kazıcı üretim kapisitesi bulunan dört fabrikasında, üretimde kullanılan endüstriyel yağları karşılayacak. Shell ve Hidromek’in işbirliği, İspanya, Portekiz, Fransa ve Bulgaristan’da yapılan ortak çalışmalarla yayılacak.

Düzenlenen işbirliği anlaşmasına, Hidromek yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü M. Hakan Ehlidil, Shell Tarım / İş Makinaları Sektörü Satış Müdürü Engin Durmaz katıldı.

İki şirketin gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Shell, Hidromek’e üç yıl süreyle, akaryakıt ve madeni yağ ilk dolum hizmeti sunacak. İşbirliği, Hidromek’in Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya kıtalarında ihracat yaptığı 40 ülkede de geçerli olacak.

1978 yılından bu yana iş hızla büyüyerek Türkiye’de iş makinaları alanında lider konuma gelen Hidromek, geliştirdiği teknoloji ve pazara sunduğu ürünleri ile dünya markaları arasında yer alıyor.