Sheraton 13 Yıl Sonra İstanbul'da



OC Turizm, İstanbul'daki varlığına 13 yıl ara veren oteller zinciri Sheraton'ı, Maslak Princess'ın yerinde açtı. 10 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapılan Sheraton, Türkiye'deki otel sayısını ikiye çıkaracak.

İstanbul'dan 13 yıldır uzak kalan Sheraton, bu ayrılığın acısını Maslak'ta hizmete soktuğu Sheraton İstanbul Maslak'la çıkarıyor. Daha önce Sudi Özkan'ın sahibi olduğu Maslak Princess Hotel'de işletmeye açılan Sheraton İstanbul Maslak'ın ardından Sheraton'ın bağlı olduğu Starwood grubu, yatırımlarına hız verecek. Bir yılda Türkiye'deki otel sayılarını ikiye katlayacaklarıın söyleyen Starwood Hotels&Resorts Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Bölgesi Başkanı Roeland Vos, "İstanbul'a gelmekte geciktik. Uzun zamandır bölgede araştırma yapıyorduk, ancak doğru ortakları ve otelleri yeni bulduk" dedi.

Ataköy'de de açılacak
Sheraton'ın Ankara, Çeşme ve Antalya'da da otelleri bulunduğunu, 2008 yılında grubun diğer bir markası W İstanbul Hotel'in de açılacağını hatırlatan Roeland Vos, gelecek yılın sonunda Ataköy'de biri Four Points bir de Sheraton oteli açacaklarını ifade etti.
Sheraton'ın ilk otelini 1974 yılında açtığını, ancak daha sonra Türkiye pazarından çıkmak zorunda kaldığını vurgulayan Vos, "Artık İstanbul ve Türkiye'de otel sayımızı artırmayı, grubumuzdaki yeni markaları da ülkeye getirmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Özkan'la beyin cimnastiği
Magic Life markasının ve Herşey Dahil sistemin Akdeniz'deki yaratıcısı Oğuz Serim ve Cem Kınay'ın kardeşi Cenk Kınay ortaklığında kurulan OC Turizm tarafından işletilen Sheraton Maslak İstanbul, beş ay gibi kısa bir sürede yenilenerek hizmete girmiş oldu. İlk aşamada 10 milyon dolarlık yenileme yatırımı yaptıkları bilgisini veren OC Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Serim, Maslak Sheraton için 4-5 milyon dolarlık daha yatırım gerçekleştireceklerini açıkladı.

OC Turizm olarak İstanbul ve özellikle endüstrisi gelişmiş Anadolu şehirlerinde de otel açmak için arayışta olduklarını anlatan Serim, "Maslak otelimizin mal sahibi olan Sudi Özkan'la da beyin jimnastiği yapıyoruz. Hem Türkiye'de hem de yurtdışında bulunan Princess Otelleri'nin işletilmesi konusunda girişimlerimiz, yeni otel projelerimiz olabilir" ifadesini kullandı. Maslak'taki otelin 10+5 yıl üzerinden kiralandığını aktaran Serim, özellikle 3 bin metrekarelik SPA ve bir ayda açılacak Milano'nun ünlü restoranı L'Altra Risacca'yla iddialı olduklarını sözlerine ekledi.

F1 ekibine recidence
Oğuz Serim ve Cenk Kınay, İstanbul ve Anadolu'daki otel yatırımlarını hızlandırırken Cem Kınay ve ekibi de Atlas Okyanusu'ndaki Turks&Caicos adacıklarından satın aldıkları yaklaşık 2.5 milyon metrekarelik Dellis Cay'deki otel, villa ve residence yatırımlarla ilgileniyor. Geçtiğimiz günlerde Michael Douglas ve Catherina Zeta-Jones'un bu projeden villa aldıkları basına yansırken, F1 pilotu Michael Schumacher ve F1'in patronuyla Victoria Secret's'in icra kurulu başkanının da projeden yer baktığı belirtiliyor.

Projeye özellikle ABD ve Londra'dan taleplerin yüksek olduğu vurgulanıyor. Proje dahilinde 303 anahtar sahiplerini beklerken yurtdışında yaşayan iki Türk'ün villa almak için araştırma yaptığı öğrenildi. 50 milyon dolara satın alınan adaya proje için yaklaşık olarak 700 milyon dolarlık yatırım yapılacak.