Siemens Sanat'ın Dördüncü Sergisi: "Stratejiler No.2: Mekan & Form"



Güncel ve sanatsal araştırmalar merkezi Siemens Sanat, dördüncü sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Yeni sergisiyle yine genç sanatçılara ve deneysel çalışmalara yer vermeyi sürdüren Siemens Sanat, klasik sanat alanlarına getirilen güncel yaklaşımları sunduğu "Stratejiler" serisine devam ediyor. "Stratejiler No.2: Mekan & Form" sergisi, heykel ve enstalasyonlardaki güncel yaklaşımları sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Bugünün sanat dünyasındaki gelişmeleri ve yeni vizyonları araştırmayı hedefleyen Stratejiler serisinin ikinci sergisi "Stratejiler No.2: Mekan & Form" dokuz genç sanatçıyı biraraya getiriyor. Sergi, farklı deneysel çalışmaların yanı sıra farklı kültürlerden sanatçıları da buluşturuyor. Sanatçılardan Antonia Marten Almanya'dan, İlhan Kaya da Erzurum'dan sergiye katılıyor.

Sergide heykel ve nesnelerin yanı sıra, özellikle Siemens Sanat'ın mimari bağlamı içinde yaratılan spesifik enstalasyonlar göze çarpıyor. "Stratejiler No.2: Mekan & Form", günümüzde "form"un yanı sıra "mekan"ın da sanat yaratımının başlıca etmenlerinden biri haline geldiğinin altını çiziyor. Sergide yer alan sanatçılar, sanat yaratımının sanatın üretildiği ve sergilendiği zaman ve mekana kaçınılmaz bir biçimde bağlı olduğunu ispat ediyorlar.

Marcus Graf'ın küratörlüğündeki "Stratejiler No.2: Mekan & Form"da, dokuz genç sanatçı günümüzde heykel ve enstalasyon nosyonunu çözümlüyerek geleceklerine işaret ediyorlar.

Hanife Eroğlu, Ceyhun Konak, Antonia Marten, Göknil Gümüş, Fatih Sungurtekin, Şeref Erol, Çiğdem Öz, İlhan Kaya ve Semra Yetik'in çalışmalarından oluşan, "Stratejiler No.2: Mekan & Form" sergisi, 15 Temmuz - 02 Eylül 2004 tarihleri arasında Fındıklı'daki Siemens Sanat'da izlenebilir.

SIEMENS SANAT: 0 212 334 11 04