Siemens Sanat’ta "Sınırlar - Yörüngeler” Yarışması Başlıyor





Güncel sanat merkezi Siemens Sanat, yepyeni bir süreçle sanatseverlerin ve genç sanatçıların karşısına çıkıyor. Siemens Sanat, genç sanatı ve sanatçıyı desteklemek amacıyla bir yarışmalı sergi etkinliği düzenliyor. Gelenekselleşmesi hedeflenen ve her yıl “Sınırlar - Yörüngeler” adıyla anılacak olan etkinlik dizisi, genç sanatçıların, kendilerini ifade edebilme yetisini harekete geçiren bir platform olacak. Alan gözetmeksizin tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışma sonucunda seçilen eserler Haziran 2007’den itibaren belirlenen program dahilinde düzenlenecek iki sergiyle Siemens Sanat’ta yer alacak. Öğrenciler yarışmaya 14 Mayıs 2007 tarihine kadar başvurabilecek.




Genç yetenekleri ve güncel sanatı desteklemek amacıyla, düzenlenen yarışmada, sergilenmeye hak kazanan eserler, Beral Madra, Ferhat Özgür, Handan Börüteçene, İnci Eviner, Mürteza Fidan, T.Melih Görgün ve Alp Yörük’ten oluşan Sergi Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenecek.

Siemens Sanat, “Sınırlar - Yörüngeler” ile sanatın içinde bulunduğu kültürle olan etkileşimi sonrasındaki algılanma biçimini ve gerçekliği bu yörünge çerçevesinde sorgulamasını tartışıyor. Güncel sanatın, bu sorgulamalar sonucunda ulaştığı cevaplarla yarattığı formların bir bileşimi olduğunu savunuyor. Bu bağlamda, güncel sanata ilişkin yaratılmış olan her alandaki eseri yarışmaya davet ediyor.

"Sınırlar – Yörüngeler” yarışmasına başvuranlar, her türlü teknik, içerik, malzeme ile oluşturulmuş bireysel ya da grup çalışması olan en fazla 3 çalışma ile katılabilecek ve dosyalarını, 14 Mayıs 2007 saat 17:00’a kadar Siemens Sanat Proje Koordinatörlüğü’ne ulaştırabilecekler. Ayrıntılı bilgi, şartname ve katılım formlarına www.siemens.com.tr/siemenssanat web sitesinden ulaşılabilir.

İletişim:

Siemens Sanat Proje Koordinatörlüğü:
Siemens Sanat
Meclisi Mebusan Cad. No: 125
34427 Fındıklı – İstanbul

Tel: 0 (212) 334 11 04
E-mail: sanat@siemens.com