Siemens’in Yeni Stratejisi An&Odak



Siemens Sanat, yeni sergisi ‘Stratejiler No.3: An & Odak’ı sanatseverlerin beğenisine sundu.

Güncel ve sanatsal araştırmalar merkezi Siemens Sanat, yeni sergisi ‘Stratejiler No.3: An & Odak’ ile klasik sanat alanlarına getirilen güncel yaklaşımları sunduğu ‘Stratejiler’ serisini tamamlıyor. ‘Stratejiler No.3: An & Odak’ sergisiyle fotoğrafın farklı formları ve temalarıyla ilgilenen 11 sanatçının eserleri, sanatseverin beğenisine sunuldu.

Bugünün sanat dünyasındaki gelişmeleri ve yeni vizyonları araştırmayı hedefleyen ‘Stratejiler’ serisinin üçüncü sergisi ‘Stratejiler No.3: An & Odak’, fotoğraf sanatının, bilinenin yanısıra bilinmeyen kareleri yaratmaktaki gücünü gözler önüne sermeyi amaçlıyor.


GERÇEK VE HAYALGÜCÜNÜN BİRLİKTELİĞİ
Sergide gerçek ve hayal gücünün “sanat” adı altında yeni bir yapı oluşturduğu sanatsal süreç vurgulanıyor. Gözlemleyerek ve bilineni yeniden kurgulayarak sanatçı, çağdaş dünyanın “parçalanmış öz”ünü ortaya çıkarıyor.
‘Stratejiler No.3: An & Odak’ sergisi fotoğraf sanatının klasik ve çağdaş formlarını biraraya getirirken basit ve yüksek teknolojinin bir karışımını da ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

‘ALIŞILMIŞIN ÖTESİNDE’ SANAT ESERLERİ
Sergide, Pinhole, Lomo, 35 mm ve dijital kameralarla yaratılan eserlerin yanı sıra sanatçıların video, film, scanner ve bilgisayarlarla çalışarak yarattığı “alışılmışın ötesinde” sanat eserleri sergileniyor.

KÜRATÖR MARCUS GRAF
Marcus Graf’ın küratörlüğündeki ‘Stratejiler No.3: An & Odak’ta, 11 genç sanatçı, bilinmeyen karelerle bilinenleri tekrar yaratan fotoğraf sanatının gücünü göstererek, statükosunu analiz ediyorlar.
Söz konusu sanatçılardan, beşi bireysel çalışmalarıyla, altısı üçer kişiden oluşan iki grup olarak sergiye katılıyorlar.


SERGİ 23 KASIM’A KADAR SÜRECEK
Özlem Sulak, Emin Ansen Atilla, Aleks Buberoğlu, Mehdi Sabouni, Fatih Daşdemir, Serdar Acar, Hassan Al-Hakim, Torsten Scheid, Yonca Akçay, Gülengül Altıntaş ve Cem Yücel’in çalışmalarından oluşan, ‘Stratejiler No.3: An & Odak’ sergisi, 23 Kasım 2004’e kadar Fındıklı’daki Siemens Sanat’da izlenebilir.