Sıfır Enerji Mimarlığına Doğru: Yeni Güneş Enerjili Tasarım Paneli - Ankara



YEM Yayın’ın, BoardeX’in katkılarıyla yayımlanan yeni kitabı Sıfır Enerji Mimarlığına Doğru Yeni Güneş Enerjili Tasarım'ın duyurulması ve bu alanda yapılmakta olan güncel çalışmaları ülkemiz mimarlık ve tasarım ortamıyla paylaşmak amacıyla düzenlenen panellerin üçüncüsü Ankara, Cer Modern’de gerçekleştirilecek.

YEM Yayın ve BoardeX, ilkini Mayıs ayında İstanbul’da düzenledikleri bu etkinlikler aracılığıyla, “sıfır enerji mimarlığı”, “sürdürülebilirlik” ve “doğaya uyumlu mimarlık” konularında bilinçlenmeye katkıda bulunmayı ve farkındalık yaratarak daha yaşanabilir yapılı çevreler inşa edebilme yolunda tuğla koymayı hedefliyorlar. Panellerde, yeni nesil sıfır enerji mimarlığını şekillendirme konusunda özellikle güneş ve rüzgârın etkisinin daha iyi kavranması ve günümüzün ekolojik sorunlarını çözmeye yönelik yeni ürünlerin kullanıldığı binalar sayesinde dünyamız üzerinde daha iyi yaşamın mümkün olduğunun anlatılması amaçlanıyor.

Panele katılanlara kitap hediye

Konunun Türkiye’deki önde gelen uzmanları arasında yer alan Doç. Dr. Adnan Aksu ve Selçuk Avcı’nın konuşmacı olarak katılacağı; Yasemin Keskin Enginöz’ün moderatörlüğündeki panelde “sıfır enerji mimarlığı ve enerji verimliliği” anlayışına uygun, pasif yapı tasarım ilkeleri, estetik ve teknolojik tasarımla bütünleştirmiş örnek yapılar ve yöntemler; mimarlığı ekolojik sorunların çözümünde bir araç olarak gören tüm mimar, mühendis, içmimar, peyzaj mimarı ve kentsel tasarımcılar için değerlendirilecek.

Katılımın ücretsiz olduğu paneli izleyecek herkese BoardeX tarafından Sıfır Enerji Mimarlığına Doğru: Yeni Güneş Enerjili Tasarım kitabı hediye edilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

PROGRAM:

Yer: Cer Modern, Sıhhiye, Ankara
Tarih: 1 Kasım 2017, Çarşamba, 18.30-20.00

Moderatör:
Yasemin Keskin Enginöz (Y. Mimar, YAPI Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

Panelistler: 
Doç. Dr. Adnan Aksu (Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi, Azaksu Mimarlık Kurucu Ortağı)
Selçuk Avcı (AVCI Architects Kurucusu)