Sign of the City Awards Kent ve Mimarlık Kategorisinin Kapsamı Genişledi



Hürriyet’in öncülüğünde Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Sign of the City Awards’a başvurular 11 Ekim’e kadar devam ediyor. Bu yıl ‘Yenilikçi Yaratıcı Mimari Yaklaşım’ başlığı altında yetkin mimarların katılabileceği yeni kategoride mimari projelerin yanısıra kavram, düşünce ve model üreten mimarlar da ödüllendirilecek. Kategoriye mimarlar, tasarım süreci tamamlanmış, üretim aşamasına geçmiş veya beklemede olan projeleriyle katılabiliyor.

SotCA önceki yıllarda olduğu gibi “Genç Mimar Teşvik” adı altında sürdürülen, sadece 30 yaşın altındaki mimar adaylarının, nitelikli ve sürdürülebilir mimari proje çalışmalarını değerlendirip, ödüllendirmeye de devam edecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bir yeni kategori daha: ‘En Yeşil Mahalle’
SotCA’nın bir diğer yeni kategorisi ise ‘En Yeşil Mahalle’. Bu kategoriye, sürdürülebilirlik kapsamında sertifikalı (Leed, Bream gibi) ya da sertifika adayı olmaya hak kazanmış, 2 bin 500 nüfus ya da en az 250 konut içeren mahalleler katılabilecek. Ayrıca enerji sakınımlı binaları olan ve sürdürülebilir politikaları ile yeşil hedefli toplu konut projeleri de bu kategoriye başvurabilecek.

Başvurular Online Yapılacak
Lineadecor’un proje ortaklığında, Emlak Konut’un katkılarıyla ve EY Türkiye’nin stratejik ortaklılığıyla gerçekleştirilen yarışmaya katılacak projeler, başvurularını http://www.signofthecity.com/ web sitesinden yapabilecekler.

Akademisyenler, meslek grupları, sektörün söz sahibi dernek ve kurumlarının katılım ve desteğiyle 2013 yılından bu yana düzenlenen ve her geçen yıl büyümesini sürdüren SotCA, bu yıl RE360 Gayrimenkul Buluşması ile gücünü birleştirecek. Sign Of The City 2019 ödül töreni, gayrimenkul sektörünün tamamını kapsayan, önemli bir platform olarak kabul edilen ve organizasyonunu Alkaş’ın gerçekleştirdiği RE360 Gayrimenkul Buluşması kapsamında 11 Aralık’ta düzenlenecek.