Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz Ustaları Yetiştiriyor



ECA-SEREL markalı ürünlerin üretim, pazarlama ve satışını “Yıllarca Beraber” yaklaşımı ile gerçekleştiren Elginkan Topluluğu, Elginkan Vakfı aracılığıyla ülke eğitimine katkıda bulunuyor. Elginkan Topluluğu bir sıhhi tesisat ve doğalgaz laboratuarını daha toplumun hizmetine sunarak, sıhhi tesisat ve doğalgaz ustalarının yetiştirilmesini sağlıyor.

Özellikle yurdumuzda ihtiyaç duyulan teknik ara insan gücünü yetiştiren Elginkan Topluluğu, okullara teknik malzeme yardımı sağlamanın yanı sıra bu okullarda açılan Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz Laboratuarları’nda eğitimler vererek destek oluyor.

Topluluğun katkılarıyla, ilki 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (İzmir) açılan Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz Laboratuarları’ndan 2014 yılına kadar çeşitli üniversite, endüstri meslek lisesi ve askeri okulda açılan 25 derslikte yaklaşık 7.000 öğrenci ve 8.400 kursiyere eğitim olanağı sağlamıştır. İlgili okulların eğitim donanımlarına verilen bu destekle öğrenci ve kursiyerlerin günümüz sıhhi tesisat ve ısıtma teknolojilerini yakından tanıma, pratik eğitim yapmalarına imkân sağlanmaktadır.

2014 yılının ilk dershanesi, 30 Nisan 2014 tarihinde “Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”nde hizmete açıldı. Dershane oluşturulması çalışmalarına yurt genelinde devam edilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu