'Sihirli Müzik Kutusu' Sokaklara Dönüyor



Tarihi, taş plaklardan da önceye dayanan, bir dönem İstanbul sokaklarını şenlendiren ancak, yıllardır sadece filmlerden gördüğümüz ‘sihirli müzik kutusu’ Laterna İstanbul sokaklarına dönüyor.

1808’de bir piyano ustasının, piyano tuşlarının yerine silindir yerleştirerek yaptığı ve 19’uncu yüzyılın ortalarından itibaren İstanbul’u, ardından İzmir ve Selanik’i, hatta İskenderiye ile Kahire’yi de şenlendirmeye başlayan Laterna, 8 Haziran Salı günü, tam 100 yıl sonra Galatasaray’da İstanbullularla buluşacak.

İstanbul 2010 Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen ‘Eski İstanbul Sokak Eğlencesi Laterna’ projesiyle İstanbul sokaklarını tekrar şenlendirecek Laterna, Pazar- Pazartesi hariç 17.00-20.00 arasında İstanbullulara müzik ziyafeti çekecek.

Yaşayan tek Laterna ustası Panos İonnidis’in Selanik’ten İstanbul’a gelerek, altı ayda yaptığı Laterna’nın sesi, iki ay boyunca Taksim Meydanı, Tünel, Dolmabahçe Çay Bahçesi, Karaköy İskelesi, Ayasofya Müzesi önü, Haydarpaşa, Şaşkınbakkal ve Adalar’da yankılanacak.