SikaProof® A+ Sistemi



Agresif zemin koşulları ve gerilmelerle karşı karşıya kalan ya da tamamen kuru bir iç ortam sağlaması gereken özel bodrumlar ve diğer zemin altı yapılarının kullanıcılarına daha uzun bir servis ömrü sağlamaları için hem dayanıklı hem de su geçirimsiz olmalıdırlar. Su yalıtımının bir görevi de de beton yapının kendisinin agresif doğal ortamların olası zararlı etkilerine ve toprak ve zemin veya deniz suyundaki gazlara karşı korumasıdır.

Sika, yeni bodrum yapılarının sağlam ve güvenli şekilde su geçirmez olarak inşa edilmesi veya mevcut yapıların bu şekilde korunabilmesi için gerekliliklerin tamamını kolaylıkla karşılayan ve yapı sahibinin ihtiyaçlarını güvenli şekilde karşılayan temel yüzeyine tam yapışan ve yüksek esneklikte TPO membran sistemleri sunmaktadır. Günümüzde bodrum katları ve diğer zemin altı yapılar, yapı sahiplerinin yerleşim amaçlı binalarda bodrum katlarında yaşam ve dinlenme alanlarını idame ettirmekten veya ticari amaçlı kullanılan binalarda özel teknik tesisler, hizmetler ve hassas depolama alanlarından kaynaklanan gereksinimlerinde günden güne daha zorlu performans özelliklerini karşılamak zorundadır.

Kolay, hızlı ve güvenli uygulaması sayesinde özel SikaProof® A+ sistemi yalnızca yeni yapılar için kullanılabilmekle kalmamakta, aynı zamanda mevcut bodrum yapılarının restorasyonunda giderek artan bir öneme sahip olmaktadır.

Temel yüzeyine tam olarak yapışan SikaProof® membran sistemleri, tam yüzey bağlayıcılığındaki kilit nitelikleri sayesinde söz konusu yüksek düzeyde kuru ortamı sağlamaktadır. Beton yapıları korumanın yanı sıra betonla birlikte tam yüzey bağlayıcılığı sağlar ve membrana bir zarar gelmesi durumunda beton yapı ile membran sistemi arasındaki yanal su geçişini önler.

SikaProof® sistemleri sayesinde elde edilen yüksek derecedeki güvenilirliği ve su geçirmezlik korumasıyla birlikte dünya çapında sahip olduğu 50 yılı aşkın deneyim, yapı sahiplerine, şartname ilgili ve sorumlularına ve müteahhitlere hedeflerine ulaşmada en üst düzey güveni sağlar.

Nasıl Çalışır?

Beton tamamen yapışkan yalıtım teknolojisi; Sika Proof®A+ su yalıtım membranı ve yapısal beton arasındaki su geçislerini ve kaçaklarını engelleyen bir sistemdir.

Sika Proof® A+ yalıtım teknolojisinde çift yapışma özelliği en önemli unsurlardan biridir. Hibrit yapışma tabakası sayesinde hem kimyasal hem de mekanik yapışma sağlamaktadır. Bu özellik sayesinde membranda herhangi bir bölgesel tahribat olması durumunda bile olası kaçaklar önlenebilmektedir.

Sika Proof® A+ yalıtım sistemi Avrupa pazarı için CE sertifikalıdır ve ilgili uygunluk testleri yapılmıştır. Genleşme ve insaat derzleri, boru girişleri, kazık başı bağlantı vb. gibi gerekli tüm detay çözümleri ayrıca test ettirilmiş ve bu uygulamalar için onaylatılmıştır.

Kullanım Alanları

SikaProof® A+ sadece profesyonel kullanıcılar için uygundur. Temeller ve toprak altında kalan diğer yapılarda su yalıtımı, beton koruma veya nem yalıtımı amacıyla kullanılır.

- Betonarme temeller

- Tek yüz ve çift yüz betonarme perdeler

- Genişletme veya tamirat amaçlı uygulamalar

- Prefabrik elemanlar

Özellikleri / Avantajları

- Beton dökümü ve donatı montajı öncesinde soğuk uygulanır.

- Taze betona mekanik ve yapıştırıcı ile tutunur.

- Yüksek elastiklik ve çatlak köprüleme kapasitesine sahiptir.

- Beton ve membran arasında suyun yatay olarak hareket etmesi mümkün değildir.

- Çeşitli standartlara göre yüksek su geçirimsizliği test edilmiştir.

- Uygulandığı betonarme yüzeye tamamen ve kalıcı olarak yapışır.

- Yeraltı suyu ve toprakta bulunan agresif kimyasallara dayanıklıdır.

- Tamamen yapışan ek yerleri sayesinde uygulaması kolaydır.

- Geçici olarak hava koşullarına ve maruz kalacağı UV etkisine dayanıklıdır.

- Diğer Sika su yalıtım sistemleri ile birlikte kullanılabilir.