Şile'ye 5 Yıldızlı Dedeman Geliyor



Uzun yıllardır inşaat işiyle uğraşan eski İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, önümüzdeki dönemde hedeflerinin turizm alanında yeni projelere imza atmak olduğunu söyledi. Bodrum'da bir golf tesisi kuran Yıldırım, Şile'de inşa ettikleri beş yıldızlı oteli de eylül ayında açmayı planladıklarını kaydetti.

25 dönüm arazi üzerine kurulan ve 170 odada 350 yatak kapasitesine sahip olan otelin 15 milyon dolara mal olduğunu söyleyen Yıldırım, "Otelin inşaatına 2005 Eylül'de başladık. 20 ayda bitirmeyi hedeflemiştik. Resmi açılışı eylülde yapılacak" dedi.

Sekiz suit odası bulunan ve beş toplantı salonuna sahip otelin ağırlıklı olarak kongre turizmi ve şirket toplantılarına yönelik hizmet vereceğini anlatan Yıldırım, otelde spa hizmetinin de sunulacağını kaydetti.

Otelin, Şile'nin ilk beş yıldızlı oteli olacağını belirten Yıldırım, "Dedeman'dan franchise aldık. İsmi 'Dedeman Şile' olacak. İsmi onlar verecek ama biz işleteceğiz. Eğitimde ve kadroda destek verecekler" diye konuştu.

Şile'ye ikinci otel sırada
Otelin Formula 1 yarışları için gelenlere de hizmet vereceğini söyleyen Yıldırım, yeni tesisin Sabiha Gökçen Havaalanı'na 40 kilometre uzaklıkta bulunduğunu kaydetti.
Şile'de başka bir arazilerinin daha bulunduğunu belirten Yıldırım, "Bu araziyi de beş yıldızlı otel olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Ayrıca içinde alışveriş merkezi de olacak. Bu proje de 50 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Şu anda imar planlarını bekliyoruz" dedi.

Opet'le ortak golf sahası
Bodrum'da bir golf vadisi kurduklarını belirten Yıldırım, "100 milyon doların üzerinde bir proje bu. Bu yatırımda Opet'in sahibi Fikret Öztürk'le ortağız. Golf sahasının yanı sıra otel, restoran, tenis kortları ve sosyal tesisler gibi ünitelerin bulunacağı projede 2 bin villa da yer alacak. Villa satışlarına henüz başlamadık" dedi.

Bu projelerin ardından kayak turizmine girmeyi de düşündüklerini anlatan Yıldırım, "Sarıkamış'ta bir otel projemiz var. Bunu kayak oteli olarak planlıyoruz" diye konuştu.