Şili Panel Radyatör Pazarının Lideri Demirdöküm



Foto: Mustafa Çiftçi (AA)

Demirdöküm'ün Türkiye'nin ilk 200 ihracatçısı arasında yer aldığına işaret eden Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, ''Şu an için 53 ülkeye ihracatımız var. Çin'den başlıyor Güney Amerika'da Şili'ye kadar devam ediyor. Bunun dışında Çin'de ve İngiltere'de kendi ekiplerimizle faaliyet gösteriyoruz. Şili'de panel radyatöründe pazar lideri Demirdöküm'dür. İhracat bizim için Türkiye'ye kattığı değer ve Türkiye'ye getirisi bakımından önemli unsurlardan bir tanesi'' diye konuştu.
    
Grosser, Demirdöküm'ün 120 milyon lira tutarında ihracat hacmi bulunduğunu ve 2 bin kişiye iş imkanı sağladığını belirterek, şirket olarak Türkiye'ye 726 milyon lira tutarında bir yatırım yaptıklarını kaydetti. Bu yatırımlar içerisinde 2008 yılında kurulan klima fabrikası, 2010 yılında kurulan güneş enerji ünitesi olduğunu dile getiren Grosser, şunları kaydetti:
    
''2009-2010 yıllarında kombi üretiminde Almanya'da bulunan Vaillant Group fabrikalarında uygulanan üretim sistemini uygulamaya başladık. Fabrikalarımızın kalite bölümlerini yeniden yapılandırdık. Vaillant ile beraber kalite standartlarımızı yukarıya doğru çektik. Bununla birlikte 2009 yılında bayilerle birlikte oluşturduğumuz grupla tüketiciler üzerinde araştırmalar yaparak, kendimizi bu doğrultuda şekillendirdik. Amacımız, artık tüketiciyi memnun etmek değil. Çünkü, bugün her firma 'tüketiciyi memnun etme' sloganıyla çıkıyor. Biz artık tüketiciyi hayran bırakmak istiyoruz.''

Yetkili satıcı ve servis yapılanmasında da değişikliğe gidiliyor

Grosser, dün de (14 Eylül Perşembe) Demirdöküm Denizli yetkili satıcısı ile yetkili servisinin yenilenen yüzüyle açılışlarını gerçekleştirdi. Törende konuşan Grosser, ''Son yıllarda ürünlerimizdeki kalite standardını yükseltmenin yanı sıra yetkili satıcı ve servis yapılanmamızda da büyük değişikliğe gidiyoruz. Değişen logomuz ve baştan aşağı değişen yetkili satıcılarımız, Demirdöküm'ün gülen yüzünü size yansıtacaktır'' dedi.