Ytong 42. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı




Türkiye’de gazbeton sektörünün lideri Türk Ytong Sanayi A.Ş, 42. Kuruluş Yıldönümü’nü 14 Aralık 2005 Çarşamba günü Pendik Fabrikası'nda düzenlenen tören ve R. Koç Müzesi’nde düzenlenen coşkulu bir davetle kutladı. Davete, Türkiye Ytong Şirketlerinin Ortakları, çalışanları ile üniversitelerin ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Gecenin açılışında, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren ve Genel Müdür Nabi Özdemir birer konuşma yaptılar.

Bülent Demiren konuşmasında, 2005 yılında Türkiye’de Ytong kullanımının 1 milyon m³ miktarını aşarak bir rekora imza atıldığını, böylece Türkiye’nin Almanya, Polonya ve İngiltere’den sonra Avrupa Birliğinde dördüncülüğe yükselmiş olduğunu belirtti.


Türk Ytong’un geleceğe güvenle baktığını ve yapı sektörünün atılımlarına paralel olarak, kurulu 4 fabrikada gerçekleştirilecek kapasite artışlarına ilave olarak Marmara Bölgesi için Gebze veya Bilecik’te, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi için de Trabzon’da kurulacak yeni Ytong fabrikalarının 2006 yılında hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

Düzenlenen ödül töreninde, Ytong’a uzun yıllar emek vermiş çalışanlara “Kıdem Ödülleri”, yılın başarılı çalışanlarına “Örnek Personel Başarı Ödülleri” ve 2005 yılı Ytong Uygulama Yarışması ödülleri verildi. Ödül töreninde ayrıca, 2005 yılında en fazla Ytong kullanan Ant Yapı ve Delta Proje inşaat şirketlerine, işbirliği ve teşekkür plaketleri verildi.

Türkiye’de Ytong
Alman Ytong International lisansı ve ortaklığı ile 1963’te kurulan Türk Ytong Sanayi A.Ş., 1966 yılında 50 bin m³/yıl kapasite ile Pendik fabrikasında üretime başladı. Yıllar içinde Ytong’un üstünlük ve avantajları görüldükçe artan talebi karşılamak üzere kurulan Trakya, Antalya ve Gaziantep'te fabrikaları ile, bugün toplam 1,2 milyon m³ kapasiteye ulaştı.

Kuruluştan bu güne 11 milyon m³'ün üzerinde Ytong üretilerek, Türk inşaat sektörünün hizmetine sunuldu ve bu malzeme ile yaklaşık 550 bin adet sağlıklı ve çağdaş konut inşa edildi. Bu konutlardaki enerji tasarrufu ile Ytong, ülke ekonomisine 5 milyar dolar seviyesinde enerji tasarrrufu sağladı.

www.ytong.com.tr