Silverline Sıfır Atık Belgesi Aldı



Silverline Ankastre, üretimin ilk aşamasından ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar geçen her adımda çevresel etkileri dikkate alıyor ve hammaddeyi, doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanmak adına çalışmalar yürütüyor. Silverline 3 yıl önce başlattığı Sıfır Atık Yönetim Sisteminin kurulmasına yönelik alt yapı ve saha uygulamalarının ardından üretimin tüm proseslerinde maksimum geri dönüşüm elde etmeye başladı. Merzifon’da 103 bin m² alanda kurulu fabrikasında enerji tasarruflu ve çevreci teknolojiler üreten Silverline, üretim tesisinde kurduğu “Sıfır Atık Sistemi” ile kaynağında ayrıştırma yaparak ve geri dönüştürülebilir hammadde seçimine ağırlık vererek büyük ölçüde geri dönüşüm elde etti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Sektöre çevreci kimliğiyle öncü olacak
Tüm üretim alt yapımızda, ürünlerimizde ve yönetim merkezlerimizde kurulduğumuz günden bu yana maksimum tasarrufu ve verimliliği hedefleyerek çalışıyoruz diyen Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin; “dünyanın doğal kaynakları hızla tükenirken ve küresel çevre krizlerinin eşiğindeyken bireylere ve bizler gibi büyük sanayi kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Bu alanda devletlerin yürüttüğü çevre politikaları oldukça önemli.  3 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın yürüttüğü Sıfır Atık Projesine hiç düşünmeden katıldık ve tüm görevlerimizi başarıyla tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık. Bu belge bizim gerçek anlamıyla çevreci bir kurum olduğumuzun kanıtı.  Dünyada çevreci kimliğimizle öncü olacak ve tüm üreten şirketlerin ‘sıfır atık’ hareketine katkıda bulunması için örnek olacağız” dedi.

2020 yılında Silverline atıkları kaynağında ayrıştırarak sürdürülebilir çevreye fayda sağladı
Silverline Amasya Merzifon’da kurulu üretim tesislerinde 2020 yılında 5.200 kg kağıt/karton geri kazanımı, 97.500 kg cam geri kazanımı, 154.152 kg metal atık geri kazanımı, 4.600 kg plastik/naylon geri kazanımı sağladı. 2020 Yılında atık geri kazanımları ile 15788 kg sera gazı oluşumu engellendi, 147079 kWh enerji kazanımı sağlandı. 85.262 kg CO₂e salınımı engellendi, 487 mᶟ atık depolama alanından tasarruf sağlandı, 88 adet ağacın kesilmesi engellendi, metal hammadde geri dönüşümünden 201000 kg hammadde tasarrufu, cam hammadde geri dönüşümünden 9.750 litre petrol tasarrufu sağlandı.