Şimdi de Anıt Tartışması



Bölünmenin ardından işçi krizi nedeniyle karşı karşıya gelen Bayraklı ve Karşıyaka Belediyesi, şimdi de devredilen mallar yüzünden anlaşmazlığa düştü. Karşıyaka ilçesinin yüzölçümünün yüzde 43'ünü alarak ilçe olan ve kendisine verilen araç gereç, taşınmaz mallar ve gayrimenkullerin yeteri kadar kullanışlı olmadığına kanaat getiren Bayraklı Belediyesi, tespit komisyonu kurma kararı aldı.

Bölünmenin ardından Bayraklı sınırlarında kalan fakat halen Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. tarafından işletilen Dünya Barış Anıtı'nın kendilerine gelen listede olmadığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu anıt da bizim sınırlarımız içinde... Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız" diye konuştu.

Kayboldu

Karşıyaka Belediye yetkilileri ise resmi kayıtlardan çıkardıkları bilgiler doğrultusunda Bayraklı Belediyesi'ne 127 memur ve 72 işçi, 502 bin TL tutarında büro malzemesi, bilgisayar, mobilya ve demirbaş eşyaları, Atatürk Açık Hava Tiyatrosu, İhsan Alyanak, Aydın Güven Gürkan ve İsmet İnönü Kültür Merkezleri, 1 İdari Bina, 3 Semt Evi, 3 Sağlık Evi, 6 Kütüphane, 2 Kapalı Pazar Yeri, Dünya Barış Anıtı, Sivas Anıtı, 1 Mayıs Anıtı, Mülki İdareciler Anıtı ve Muhtarlık Ofisleri, çöp kamyonu ve binek arabası gibi 48 adet araç ile vinç ve buldozer gibi 7 adet iş makinesi verildiğini belirtiler. Karşıyaka Belediyesi'nden Bayraklı'ya devredilen liste resmi kayıtlara da geçerken, Bayraklı Belediyesi'nde olan listede ise Dünya Barış Anıtı yer almadı. Aydın Güven Gürkan Kültür Merkezi'nin Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir yıllığına tahsis edildiği de öğrenilince, Bayraklı Belediyesi kendisine devredilen tüm malları denetleme kararı aldı.

Zarar ediyor

Yapımı belediyeye 1 milyon TL'ye mal olan Nafiz Gürman Mahallesi sırtlarındaki Dünya Barış Anıtı'nın tahsisi ile ilgili bir problem olmadığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Arazi Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait. Anıt yapılmadan önce bize tahsis edildi. Biz de üzerindeki işletmeyi Kent AŞ adına çalıştırıyoruz. Sadece bizim vermemizle olmuyor. Bayraklı Belediyesi'nin Milli Emlak'tan da izin alması gerekiyor. Bugün istesinler hemen veririm. Hiç beklemeden yazıyı gönderebilirler. Zaten burası zarar ediyor. Aydın Güven Gürkan Kültür Merkezi'ni de meclis kararı alarak, Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis ettik. Bu yılın sonunda süresi doluyor" dedi.