Şimdi Doğal Yalıtımın Rengi Sarı



Yaşanabilir bir gelecek ve sürdürülebilir bir dünya için enerji yönetmeliklerinin çıtası gittikçe yükseliyor. Ytong-Multipor tüm bu yüksek beklentilere cevap vermeye şimdiden hazır.

Ytong markası doğduğu 1929 yılından bu yana benzersiz sarı rengi ile tanındı ve bu renk inşaat sektöründe doğal ısı yalıtımının rengi oldu. Şimdi bu başarı hikayesini daha da ileriye ve geleceğe taşıyacak sağlam bir adım atıldı. Yeni nesil mineral ısı yalıtım plağı Ytong-Multipor, ısı yalıtımı sektöründe yeni ve üstün standartlar belirledi. Ytong-Multipor bundan böyle Ytong’un başarı hikayesini artırararak devam ettirmek için onun güçlü sarı rengi ile hizmete sunuluyor.

Yeni nesil ısı yalıtımı

Ülkemizde özellikle yapıların betonarme yüzeylerinin ısı yalıtımında kullanılan ve daha da hafif bir malzeme olan Ytong-Multipor ile yangın riski olmadan, yüksek binalar da dahil mükemmel bir şekilde ısı yalıtımı yapılabiliyor. Üstün Alman teknolojisi ile geliştirilen Ytong-Multipor ile kusursuz cepheler benzer sistemlere oranla çok da kısa sürede elde ediliyor.

Mineral ve yanmaz bir malzeme

Ytong-Multipor’u benzersiz kılan başlıca özelliği doğal-mineral esaslı ve dolayısı ile yanmaz bir cephe yalıtım malzemesi olması.

Isıl iletkenlik değeri 0,045 W/mK olan Ytong-Multipor; Ytong’un Almanya’daki Merkez Laboratuvarları tarafından uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirildi. Başta Almanya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde yaygın olarak kullanılan, yeni nesil bir yapı-yalıtım malzemesi olan Ytong-Multipor, mineral esaslı olması sebebiyle en çok okul, hastane ve alışveriş merkezleri gibi binaların dış cephelerinde tercih ediliyor. Ytong-Multipor ayrıca tavan, çatı, teras ve garaj tavanlarının ısı yalıtımında da kullanılıyor. Türkiye’de de üretimine geçilmesi planlanan Ytong-Multipor, şimdiden pek çok projede uygulandı.

Tek katmanlı cephe sistemi

Duvarları Ytong duvar blokları ile oluşturulan bir yapıda, betonarme yüzeylerin ısı yalıtımı Ytong-Multipor ile sağlanıyor. Sistem, yine Ytong tarafından üretilen mineral esaslı ve hafif dış cephe sıvası ile tamamlanıyor. Bu sayede binaların dış cephesinde güvenli ve tek katmanlı bir kabuk oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Türkiye’de bir ilk olan ve benzeri bulunmayan Ytong hafif dış cephe sıvasının yanı sıra alçı esaslı iç sıva çeşitleri de inşaat sektörünün hizmetine sunuluyor.

Aynı zamanda ekolojik

Ytong-Multipor da ekolojik inşaat malzemesine çok iyi bir örnek olan ve başta AB olmak üzere tüm dünyada çeşitli kurumlar tarafından onaylanan Ytong ile aynı hammaddelerden, özel bir teknoloji ile üretiliyor. Bilindiği gibi başlıca hammaddeleri kum, kireç ve sudan oluşan Ytong, yüksek ısı yalıtımı, su buharını ve nemi doğal yoldan dışan atan yapısı, geri dönüşüme uygun ve ürün kaybını en aza indirebilen üretim modeliyle günümüzün ve geleceğin vazgeçilmez ihtiyacı olan ekolojik evlerin yaratılmasına olanak veriyor.