Sinan'a Saygı Fotoğraf Yarışması



ÇEKÜL Vakfı kurulduğu 1990 yılından beri Mimar Sinan’ın mimarlık mirasını korumak ve yaşatmak amacıyla Sinan’a Saygı Projesi’ni yürütüyor. Proje, İngilizce “Mimar Sinan Eserleri İstanbul Gezi Haritası”nın 2007 Aralık ayı başında basılması ve www.sinanasaygi.com internet sitesinin İngilizce olarak da ziyaretçilere açılması ile birlikte ivme kazandı. Söz konusu çalışmalardan itibaren Multi TurkMall firması da projeye kurumsal destek sağlamaya başladı. Bu aşamada, 2003 yılında düzenlenen Mimar Sinan Eserleri Eskiz Yarışması’nın ardından, şimdi de bir fotoğraf yarışması ile Sinan’ın farklı eserlerindeki sayısız yorumu buluşturmak isteniyor.

Herkesin katılımına açık olan “Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması” üç başlık altında düzenleniyor.

· Sinan ve Yaşam: Günlük hayatımızın içinde Mimar Sinan eserleri
· Kubbelerin Mimarı: Büyük Usta'nın eserlerinde koruma sorunları
· Korunamayan Sinan: Sinan'ın eserleri

Katılım Koşulları:
· Fotoğraf yarışması, katılımcıların fotoğraflarını yarıştırmaktan çok, halkın ilgisini Mimar Sinan’ın eserlerine çekmeyi amaçlamaktadır.
· Yarışma dileyen herkese açıktır. Bir kişi en fazla üç fotoğrafla yarışmaya katılabilir. Bu üç fotoğraf aynı kategoride olabileceği gibi, farklı kategorilerde de olabilir.
· Fotoğrafların konusu Mimar Sinan’ın eserleri olmalıdır. Türbe, külliye, cami, çeşme, su kemeri gibi Mimar Sinan’a ait yapılardan herhangi biri, iç ve dış mekânlarıyla, ya da mimari ayrıntılarıyla fotoğrafların konusu olabilir.

Yarışmaya Fotoğraf Gönderimi:
Fotoğraflar www.sinanasaygi.com internet sitesine dijital olarak gönderilmelidirler. Fotoğraflar (ortalama) 1024 X 768 piksel boyutlarında olmalıdır. Sergilerde kullanılacak fotoğrafların baskıları 18X12 cm ile 35X50 cm boyutları arasında ÇEKÜL tarafından yapılacaktır. Dolayısıyla yollayacağınız fotoğrafların boyutlarının bu ölçüler içinde ve yeterli çözünürlülükte olmasını rica ederiz. Katılımcılar yarışmaya fotoğraflarını internet üzerinden gönderirken katılımcı formunu da doldurmalıdırlar.

Yarışmanın son teslim tarihi 28 Şubat 2008'dir.

Değerlendirme:
28 Şubat 2008 tarihine kadar ÇEKÜL Vakfı'na yollanan fotoğraflar, internet üzerinden herkese açık bir oylama ile değerlendirmeye sunulacaktır. Oylamanın ayrıntıları 28 Şubat 2008 tarihinde www.sinanasaygi.com sayfasından duyurulacaktır.
Değerlendirme sonucu belirlenecek eserler ÇEKÜL Vakfı tarafından yayımlanacak sergi kataloğunda yer alacaklardır. Üç kategorinin en çok oy alan fotoğraflarının sahiplerine Mimar Sinan ve eserleriyle ilgili birer kitap hediye edilecektir.

Fotoğraf Sergileri:
ÇEKÜL Vakfı değerlendirme sonucu belirlenen eserleri İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bulunan üniversitelerde ve Mimar Sinan’ın yapıtlarında sergilemeyi amaçlamaktadır. Sergileme etkinliklerinin Mimar Sinan'ın doğduğu şehir olan Kayseri-Ağırnas'ta düzenlenecek bir sergi ile bitirilmesi düşünülmektedir.

Fotoğrafların yarışmadan sonra kullanımı: ÇEKÜL Vakfı, yarışmaya katılan fotoğrafları, Sinan'a Saygı Projesi kapsamında herhangi bir ücret ödemeden, fotoğraf sahibine bilgi vererek kullanabilir.

İletişim:
Bütün duyurular internet üzerinden yapılacağı için katılımcıların e-posta adreslerine gereksinim duyulmaktadır. E-posta adresi olmayan katılımcılar yarışma ile ilgili düzenli olarak yapılacak duyurulardan haberdar olamayacaklardır.

Ayrıntılı bilgi için 0212-251 54 44 numaralı telefondan, yarisma@cekulvakfi.org.tr e-posta adresinden alınabilir.

www.sinanasaygi.com