Sındırgı'da, 10 Ağustos'ta meydana gelen 1 kişinin öldüğü 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından 27 Ekim'de de yine aynı büyüklükte ikinci bir deprem yaşandı. Bazı binalarda yıkım ve hasara da neden olan 2 büyük depremin ardından ilçede irili ufaklı yaklaşık 20 bin artçı deprem kaydedildi. İlk deprem sonrası tespit edilen ağır hasarlı binaların yıkımı tamamlanırken, 27 Ekim’deki ikinci depremin ardından yapılan incelemelerde yeni ağır hasarlı olarak belirlenen yapılarda askı sürecinin bitmesiyle birlikte yıkımlar başladı. İlçe merkezindeki Balıkesir Caddesi’nde ve Camicedit Mahallesi Yunus Emre Sokak'ta bulunan 4, 5 ve 7 katlı binaların yıkımı gerçekleştirildi. Bölgede hafriyat temizliği bir yandan sürüyor.
Yetkililer, ilçe genelinde yıkım ve temizleme çalışmalarının hızlı şekilde tamamlanması için ekiplerin sahada yoğun mesai yürüttüğünü belirtti. Öte yandan kırsal mahallelerde de yıkım ekipleri çalışmalarına devam ediyor.
Kentte, 27 Ekim depremi sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından 623 konut, 30 ahır ve 125 iş yerinin ağır hasarlı veya acil yıkılması gereken yapılar olarak kayıtlara geçtiği açıklanmıştı.