Singapur Türkiye Yatırım Fonu Türkiye'de Ofis Açtı



Yapılan açıklamaya göre, ST Invest'in Singapurlu Yönetici Ortaklarından ve Makara Capital'in Başkanı Ali Ijaz Ahmad, hedeflerinin Singapurlu yatırımcılara yüksek getirili konsept projeler sunmak olduğunu belirtti.

''Türkiye'nin kredilendirme notundaki son artış sonrasında, artık Türkiye'de ofis açmak için daha fazla bekleyemezdik; yoğun bir çalışma dönemine giriyoruz'' diyen Ahmad, Türk gayrimenkul geliştiricileri ile ortak proje geliştirmeye sıcak baktıklarını, ancak gerek proje belirleme konusunda gerekse iş ortaklıkları kurma konusunda çok seçici davranacaklarını vurguladı.

ST Invest'in Türk ortaklarından ve şirketin yöneticilerinden Alp Çiçekdağı ise, ST Invest'in amacının Türk gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu sermaye ile Singapurlu yatırımcıların aradığı yüksek potansiyelli projeleri bir araya getirmek olduğuna dikkati çekti.

Çiçekdağı, ''Hali hazırda değerlendirdiğimiz projeler var, toplam 5 milyar dolarlık bir meblağ teşkil ediyor, kentsel altyapı ve master plan aşamasında olan şehir projeleri ilgimizi çekiyor'' bilgisini verdi.