'Sınırı Belirleyen Sivri Zekalı Gelip Açıklasın'

Karşıyaka'nın bölünmesini içeren yasa taslağına itiraz eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, meclis salonuna "Karşıyaka Bölünemez" yazılı pankart astırdı. Meclis toplantısını başlatmadan önce konuşan Durak, "120 yıllık belediyeyi parça parça bölmeye çalışıyorlar. Bunu da siyasi çıkar için yapıyorlar. Biz bunu yaptırtmamak için elimizden geleni yapacağız ancak İzmir'in aklıselim milletvekilleri olduğuna inanıyorum. Neye göre sınırların belirlendiğini araştırmalılar. Hangi sivri zekalı bu kararı verdiyse gelip açıklasın" diyerek sert çıktı.

Geniş katılım

Karşıyaka Mart ayı Olağan Meclis toplantısı belediye binası meclis salonunda meclis üyeleri, bürokratlar ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti. Meclisin İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlamasının ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Şubat ayında olan olayları değerlendirdi. İzmir'in verdiği iki şehidin ailesine ve dün hayatını kaybeden İzmir'in efsanevi başkanlarından İhsan Alyanak'ın ailesine baş sağlığı diledi. Son aylarda Karşıyaka Belediyesi'nin üzerinde kara bulutların dolaştığını dile getiren Durak, şöyle konuştu:

Ben istemiştim

"120 yıllık geçmişi olan Karşıyaka'yı bir kısmını Çiğli'ye vererek bir kısmını da Bayraklı Belediyesi yaparak bölmeye çalışıyorlar. Hem de hiç adaletli olmayan bir yöntemle. 7 yaşındaki çocuğu alıp getirsen neresi Bayraklı neresi Karşıyaka olduğunu parmağıyla gösterebilecek durumdayken siz çok bilenler Karşıyaka'nın ilk kuruluş yeri olan Soğukkuyu'yu Bayraklı yaptınız"

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı yaptığı 1989 yılında Bayraklı'nın hak ettiği hizmeti alamaması nedeniyle meclise önerge götürüp Bayraklı'nın belediye olmasını kendisinin istediğini vurgulayan Durak, "O dönemde hizmet alamayan bölge olduğu için istedim. Ancak Bayraklı şu anda tarihinde almadığı hizmeti alıyor. Yine söylüyorum istiyorlarsa Bayraklı'yı belediye yapsınlar ama kalkıp da Karşıyaka'nın kuruluş yeri olan bölgeyi kimseye vermem" diye konuştu.

Kabul edildi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın bu sert çıkışının ardından başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesine ve komisyonlardan gelen raporların onaylanmasına geçildi. Başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken, komisyondan gelen raporlar da oybirliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler kısmında söz alan AKP'li Meclis üyeleri, "Sınırları biz de bilmiyoruz ama Bayraklı'nın ilçe olmasının yanındayız. Ancak bağlanmak istemeyen mahallelerin sıkıntılarınız biz da paylaşıyoruz" açıklamasında bulundular.