Sınırlar Yörüngeler 07-08



“Bir çalışmanın değeri onun kültürel manzara içinde tanımlandığı yörüngeye bağlıdır. Formlar, göstergeler ve imgeler arasında bir bağ sistemi kurar. Sanatın kendisi gerçekle ilgilenmeli, ancak gerçek hakkındaki herhangi bir kavramı sorgulamaya açma girişiminde bulunmalıdır. Sanat her zaman gerçeği bir cepheye, bir temsile, bir yapıya dönüştürür. Öte yandan bu yapının ardındaki motivasyon üzerine de sorular ortaya atar.”

Siemens Sanat'ın genç sanatı ve sanatçıyı desteklemek amacıyla oluşturduğu ve yukarıdaki cümleler ile çerçevesini belirleyen “Sınırlar-Yörüngeler” etkinliği, genç sanatçıların kendilerini ifade edebilme yetisini harekete geçiren bir ortam oluşturuyor ve bu yıl serinin 07 - 08 isimli etkinlikleriyle devam ediyor.

Siemens Sanat tarafından genç sanatçıları desteklemek amacıyla ilk kez 2007 yılında düzenlenen "Sınırlar Yörüngeler" yarışmasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriliyor. Alan gözetmeksizin tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya hem bireysel hem de grup çalışmalarıyla katılmak mümkün.

Konu sınırlaması getirilmeyen yarışmada katılımcılar, kendi ifade biçimlerine uygun her türlü teknik, içerik, malzeme ile oluşturulmuş en fazla üç yapıt önerebilecekler. Öte yandan önerilen yapıtların son üç yıl içerisinde üretilmiş ve daha önce sergilenmemiş olması gerekiyor.

Başvuranların sunacakları projelerde mekânın sergileme olanaklarını ve nakliye koşullarını göz önünde bulundurmaları beklenen yarışmada, tüm katılımcıların son üç yıl içinde ürettikleri çalışmalarını da dosyalarına eklemeleri öneriliyor.

Yarışmanın sergi değerlendirme kurulu Canan Beykal, Mürteza Fidan, T. Melih Görgün, Gülçin Özdemir ve Emre Zeytinoğlu 'ndan oluşuyor.

Adayların Siemens Sanat'ın web sitesi üzerinden yarışma başvuru formlarını doldurduktan sonra, başvuru dosyalarını 9 Nisan 2010 Salı günü saat 17.00'ye kadar Siemens Sanat'a ulaştırmaları gerekiyor.

"Sınırlar Yörüngeler" yarışması sonucunda sergilenmeye layık görülen genç sanatçıların çalışmaları, Mayıs - Temmuz 2010 tarihleri arasında Siemens Sanat'ta seyircisiyle buluşacak. Organizasyon, 'Sınırlar Yörüngeler 07' ve 'Sınırlar Yörüngeler 08' isimli iki etkinlikle devam edecek.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.