Hektaş 856 Evi Satışa Çıkardı



Hektaş İnşaat'ın Çekmeköy'de inşasına başladığı İdealist Kent, dört etaptan oluşacak. Projenin ilk etabı Şubat 2008'de teslim edilecek. TOKİ iştiraki Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Hektaş İnşaat Şirketler Grubu işbirliğiyle hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak konut projesi İdealist Kent, İstanbul Çekmeköy'de hayata geçirilecek. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine 10'ar dakikalık mesafede bulunan ve 330 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek projede 250 villa, 606 apart olmak üzere toplam 856 konut bulunacak.

Yüzde 72'si yeşil alan
İdealist Kent isimli projenin yüzde 72'si yeşil alanlara, yüzde 16'sı ise yollara ve otoparklara ayrılacak. 330 dönümlük arazinin 240 dönümü yeşil alanlara ayrılırken, kişi başına da 70 metrekare yeşil alan düşecek. Batı ve Doğu olmak üzere iki kısma ayrılan projede; ticaret merkezi, sosyal tesisler, kreş, çocuk parkları, amfitiyatro, ikisi devlete ait ve biri özel olmak üzere üç okul, sağlık tesisi, spor kompleksleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk havuzları, yürüyüş parkurlarının dışında yapay gölet ve camii de bulunacak. Siteye ait özel sosyal tesiste iki adet sahne, bar ve pisti bulunan restaurant, cep sineması, spor merkezi, fastfoodlar, hipermarket ve sauna da yer alacak.

Batı yerleşim alanında toplam 111 adet villa ile birlikte 11 adet apart blok yer alacak. Apart blokların ortak sosyal tesislerinde açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, kafeterya, soyunma ve duş odaları ile birlikte sağlık birimi de bulunacak. Ortak alanın altında her daire için birer kapalı otopark yer alırken, apart blokların önünde ise birer açık otoparka yer verilecek.

İdealist Kent, dört farklı tipte villa ve üç farklı tipte aparttan oluşacak. Apart daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde inşa edilecek. Villalardaki oda konumlandırmaları ise ev sahipleri tarafından yapılabilecek. Selvi, Köknar, Çınar ve Akasya isimleri verilen villaların metrekare büyüklükleri 256 ve 390 metrekare arasında değişecek. İnci, Mercan ve Yakut adlarını taşıyan apartlar ise 115 ile 149 metrekare arasında farklılık gösteren büyüklükte olacak.

Akıllı bina sistemi
Görüntülü güvenlik sisteminin uygulanacağı proje, 'akıllı bina' teknolojisi ile inşa edilecek. Hırsız, yangın, doğalgaz, deprem alarmları sistemi, merkezi dijital-uydu yayını ve Tv kablosu, klima sistemi, jeneratör sistemi, 8 telefon data hattı ile donatılacak İdealist Kent'te her odada network sistemi ve internet alt yapısı oluşturulacak. Zemin etüdleri İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan proje, radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile inşa edilecek.

İlk etap 24 ay sonra teslim
Toplam dört etaptan oluşması planlanan İdealist Kent'in ilk etabı 24 ay sonra, Şubat 2008'de teslim edilecek. Tüm projenin tamamlanmasının ise 48 ayı bulması bekleniyor.