Şahin Paksoy Art İstanbul 2005'de Garage of Art Standı'nda



Garage of Art, 7-11 Aralık 2005 tarihlerinde Lütfü Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı Rumeli Salonu'nda gerçekleşecek olan Art İstanbul 2005 Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması kapsamında A11 nolu standında Şahin Paksoy'un resim, heykel ve seramiklerinden oluşan kişisel sergisi ile izleyicilerini bekliyor.

Oğuz Erten, Şahin Paksoy'un Garage of Art'da düzenlenen Reng ü Ahenk Sergisi katoloğunda ki yazısında, ''Türkiyede'ki çok çesitli kültürlerin içinden çıkan ve bu toprakların meydana getirdiği özellikleri kullanarak, hayal süzgecinden geçen imleri yapıtına aktaran bir ressam olarak karşımıza çıkıyor Şahin Paksoy… Bu oluşumu yaratabilmek için Orta Asya'ya, Anadolu'ya, Bizans'a, Selçuklu'ya ve Osmanlı'ya bakıyor. Onların resmi değerlendirme tarzını kendi hayal dünyasında kurup, Çağdaş Türk Resmi'ni ortaya koymaya çalışıyor. Kısılan gözlerde bazen Osmanlı minyatürleri, bazen Bizans ikonaları, bazense Selçuklu halıları bizi karşılıyor. Anadolu kültürü tuvallerde tekrar hayat buluyor. Selçuklu ve Osmanlı'nın halı ve çini renkleri tekrardan gün yüzüne çıkıyor.Yeniden doğum yaşanıyor bu yapıtlarda.. Binlerce yılın tozları Şahin Paksoy'un resimleri ile temizleniyor zihnimizden'' şeklinde bahsetmektedir.

Garage of Art, galeri mekanında ise, 12 - 31 Aralık 2005 tarihlerinde Avni Arbaş, Ergin İnan, Güngör Taner gibi Türk Türk Plastik Sanatlarının öncü isimlerinin serigrafi, litografi ve gravürlerden oluşan çalışmalarıyla sanatseverlerin karşısında olacak.

Artİstanbul 7-11 Aralık 2005 tarihleri arasında hergün, 11.00-20.00 arası ziyaret edilebilir.
Galeri, Pazar hariç hergün 10.00-18.00 arası ziyaret edilebilir.

Garage of Art
Adnan Saygun Cad. Leylak Apt. 1-19 Akmerkez Ulus Kapısı Karşısı Etiler
Tel: 212-351-16-04 Fax: 212-351-18-04.