Sinpaş, Dolmabahçe ve Çırağan'ı Halkalı'ya Taşıyacak



Sinpaş GYO, Halkalı'da inşa ettiği 2150 konutluk Bosphorus City projesinin ardından aynı bölgeye İstanbul'la özdeşleşen sarayları taşıyacak.

Halkalı'daki arazilerinde Saraylar Bölgesi inşa etmeyi planladıklarını belirten Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, "Çırağan ve Dolmabahçe Sarayı'nın konseptini Halkalı'ya götüreceğiz. Projeye Ekim 2009'da başlamayı planlıyoruz. Saraylar Bölgesi projemizin içinde bir de butik otel inşa etmeyi planlıyoruz. Ayrıca Çırağan Sarayı'nın geniş teraslarını, balkonlarını ve çevresini de site sakinlerine ortak alan oluşturacak şekilde tasarlayabiliriz. Bu alanlar özel davet ya da toplantı alanları olarak da kullanılabilir. Tasarımla ilgili çalışıyoruz. Yatırım maliyetimiz henüz belli değil" dedi.

Geçen yıl içinde Bosphorus, Lagün ve Ottomanors projelerinin satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Gacemer, bu projelerinden 800 milyon lira ciro elde ettiklerini açıkladı. Bosphorus projelerindeki 2150 konutun 2 bine yakınını sattıklarını aktaran Gacemer, kalan 150 konutu da önümüzdeki hafta Bosphorus Ortaköy projelerindeki 650 konutla birlikte satışa sunacaklarını söyledi. Gacemer, Ortaköy projelerindeki satılabilir alanın da 300 milyon lira değerinde olduğunu ifade etti.
    
Aqua City'de yüzde 50 doluluk
    
Yaklaşık 15 gün önce Çekmeköy'de Aqua City projesinin satışına başlayan Sinpaş GYO, 1200 konutluk projesinin ilk etabında yüzde 50 doluluğa ulaştı. Çekmeköy'ün lüks konut projelerinin yapıldığı semt haline geldiğine dikkat çeken Gacemer, "1200 konuttan oluşan projemizin ilk etabındaki 490 konutun 280 adedini sattık. Satın alan insanların yüzde 80'i de oturmak için alım yaptı. Bu evlerdeki dekorasyonsuz metrekare fiyatlarımız 2050 ile 2150 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

Son zamanlarda Bursa'da yaptıkları projelerle de ön plana çıktıklarını ifade eden Gacemer, Bursa Ottomanors projelerinde 742 konutun birinci etabını ağustos ayında ikinci etabı ise aralık ayında teslim edeceklerini söyledi. Bursa İpek Yolu Mahallesi'ndeki konutlarını satışa çıkaracaklarını belirten Gacemer, "Bursa'daki projelerimiz Ottomanors Mahallesi ve İpekyolu Mahallesi şeklinde devam edecek. Mahalleler şeklinde Bursa'da bir semt inşa ediyoruz. Toplamda 2200 konuta ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.