Sinpaş'ın Bomonti Arsasına Binayı Fer Gayrimenkul Dikecek



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İstanbul'da hızla dönüşen ve gelişen Bomonti'deki yaklaşık 4 bin 250 metrekare arsası için Fer Gayrimenkul ile hasılat paylaşımı sözleşmesi imzaladı. Fer Gayrimenkul'ün şu andaki yönetim kurulu başkanlığını Trabzonspor eski yöneticisi ve İttifak İnşaat'ın sahibi Muammer Saka yürütürken, yönetim kurulu üyeleri arasında Eroğlu İnşaat eski CEO'su Ramadan Kumova da yer alıyor. Yüklenici sıfatıyla arsa üzerinde hasılat paylaşımı modeliyle proje geliştirecek Fer Gayrimenkul'un projenin geliştirilmesi, inşası ve satış ve pazarlama işlemlerinin tamamından da sorumlu olacağı öğrenildi.

Yüzde 58'i Sinpaş'a

Hasılat Paylaşımı modeli ile geliştirilecek projenin satış hasılatının yüzde 58'i Sinpaş GYO'ya ait olacağı öğrenildi. Fer Gayrimenkul, Sinpaş GYO'ya asgari olarak 30 milyon dolar nakit hasılat payı vermeyi de taahhüt etti. Proje toplam satış gelirinin taahhüt edilen asgari hasılat payının 2.5 katını (75 milyon dolar) aşması halinde, aşan kısım için Sinpaş GYO'nun hasılat payı yüzde 61 olacak. Projenin satışından elde edilen gelirlerin tümü Fer Gayrimenkul tarafından Sinpaş GYO'ya verilecek. Daha sonra Sinpaş GYO, Fer Gayrimenkul'e düşen pay için inşaatın ilerlemesine göre ödeme yapacak.

Proje bayramdan sonra netleşecek

Muammer Saka, bayrama kadar konsept projeyi hazırlayacaklarını söyledi. Bayramdan sonra projenin detaylarını açıklayacaklarını söyleyen saka arsanın emsalinin 3, yüksekliğinin ise serbest olduğunu söyledi. Fer Gayrimenkul şirketi aslında Urban Land Institute İcra Kurulu Başkanı ve Emlak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur ile Mortgage Yasasını hazırlayan SPK eski Daire Başkan Yardımcısı Bahadır Teker tarafından kuruldu. Ancak ikili şirketi daha sonra Saka ve Kumova'ya devretti.