Dışarıdakiler Buca'ya Konuk

İzmir'in kültür sanat yaşamı, "1. Buca Eğitim Fakültesi Uluslararası Görsel Sanatlar Buluşması"yla canlandı. Kente uluslararası bir etkinlik kazandırılmak amacıyla başlatılan proje kapsamında sanatçılar, tasarımcılar, sanat eğitimcileri, öğrenciler "dışardakiler" kavramını tartışıyor, kavramı yapıtlarına yansıtıyor.

Bienale doğru
Kente sanat bienali kazandırmak için yola çıktıklarını belirten DEÜ Resim-İş Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Bedri Karayağmurlar , görsel sanatlar buluşmasının da bu kapsamda gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin sanat alanında gizli bir gücü barındırdığını belirten Karayağmurlar, buluşmayla bunu açığa çıkardıklarını kaydetti. Dışardakiler kavramının büyük ilgi uyandırdığını dile getiren Karayağmurlar, "Dışarıdakiler kavramını seçerken, İzmir'i göz önünde tuttuk. İzmir artık bir ticaret, sanayi, turizm ve kültür kenti olma özelliklerinden herhangi biriyle tanımlanamıyor. Bu da İzmir'in neredeyse her alanda dışarıda olmasına neden oluyor. Yabancı konuklarımız da dışardakiler kavramını göçmenler, evsizler gibi kavramlar üzerinden değerlendirdi. Etkinliğimiz istenen sonucu alıyor" dedi.

Kitap olacak
Kentteki iş adamlarının, kuruluşların bu tür etkinliklere sahip çıkması gerektiğini kaydeden Karayağmurlar, etkinlikte gerçekleştirilen panellerin, söyleşilerin, sergilerin bir kitapta toplanacağını da belirtti. Görsel buluşmada ortaya çıkan eserler, Buca Eğitim Fakültesi'nin yanı sıra Alsancak'taki Akademist Galeri, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi, İletişim Sanat Galerisi ve Konak Belediyesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Etkinlik, 30 Eylül'e dek sürecek.