Sistem Alüminyum’a En Başarılı İhracatçı Ödülü



Bu yıl 10 milyar dolarlık ihracat hedefi ile yola çıkan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracat ile yıldızlaşan üyelerini ödüllendirdi. 21 farklı kategoride 64 ödül sahiplerini buldu.

İDDMİB tarafından 03 Mayıs 2019 tarihinde, Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen “İhracatın Metalik Yıldızları” ödüllerinin sahiplerini bulduğu törende “Alüminyum Çubuk ve Profiller” dalında yurtdışı satışlarıyla en başarılı ihracatçı şirket olarak Sistem Alüminyum’un 1.lik ödülü, Şirket Genel Müdürü Ayhan Yerekaban ve Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Yerekaban’a takdim edildi.

Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve K. Amerika’da 52 ülkeye yapı-inşaat ve endüstriyel alüminyum profillerin satışını yapan Sistem Alüminyum’un 2018 yılında 52 ülkede gerçekleştirdiği toplam ihracat cirosu ile 25 yıllık tarihinin rekor seviyesine de ulaşmış oldu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bu başarıları ile “İhracatın Metalik Yıldızı” ödülüne layık görülen firma, geçen yıl yayınlanan İSO 500 listesinde 90 sıra birden yükselişle 341. sıraya yerleşmişti. Sistem Alüminyum’un yöneticileri, ürün çeşitliliği ve kapasite artışlarına yönelik tesis yatırımlarına ara vermeksizin devam ettiklerini, pazarlama ve satış faaliyetleri yaptıkları ülke sayısını artırmayı ve buralardaki cirolarını daha da büyütmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

Tekirdağ- Ergene’de kurulu olan, 750 personele sahip tesislerinde 7 adet pres ile yıllık 50.000 ton alüminyum ekstrüzyon profil ve iki hatta yıllık 4,2 milyon m² alüminyum kompozit panel üretim kapasitesine sahip olan Sistem Alüminyum’da 2019 yılı içinde yeni bir pres hattının kurulumu daha tamamlanmış olacak.

Stratejik yatırımlarıyla üretim teknolojisini ve teknik alt yapısını geliştiren Sistem Alüminyum, yapı ve inşaat sektöründe olduğu kadar, sürekli yatırımlarla büyüttüğü ARGE laboratuvarında sürdürülen yeni alaşım çalışmalarıyla ile havacılık, otomotiv, beyaz eşya ve savunma sanayi gibi sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli ekstrüzyon alüminyum profil ürünler arz ediyor, müşterilerine proje ve tasarım desteği de sağlıyor.