SİT Alanına İmar Planı Hazırlandı

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde SİT alanı kapsamında bulunan mahalle için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, “Mahallede yıkılmak üzere olan yapıların, yaşayanlara tehlike oluşturmasından dolayı, vatandaşların mağduriyetini giderebilmek için mahalleye uygun, koruma amaçlı imar planı hazırlandığını” söyledi.

Nazif Tekinöz, Eşrefoğlu Camii ve Külliyesi’nin bulunduğu İçerişehir Mahallesi’nin, 1990’lı yıllarda kentsel SİT alanı statüsü verilerek koruma altına alındığını kaydetti.
İlçedeki en eski mahallesindeki tarihi yapılara o tarihten itibaren, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun izni olmadan çivi bile çakılamadığını belirten Tekinöz, mahallede yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda yapının bulunduğunu ifade etti.

Yıkılmak üzere olan bu yapıların, mahallede yaşayanlar için tehlike oluşturduğunu kaydeden Tekinöz, “Bu yapılarda en ufak bir tadilat yapmak için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alınması gerekiyor. Burada oturan vatandaşlarımız, ne yeni ev yapabiliyor, ne de eski evlerini yıkıp yenisini inşa edebiliyor. Mahalle sakinleri tehlike altında yaşıyor” dedi.

Vatandaşların bu mağduriyetini giderebilmek için Selçuk Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümü ile işbirliği yaparak, mahalleye uygun, koruma amaçlı imar planı hazırlandığını ifade eden Tekinöz, projenin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay alması durumunda, bölgenin doğal dokusu bozulmadan tehlikenin ortadan kaldırılacağını söyledi.