SİT Alanlarına Mezarlık İzni!

Nüfusu hızla artan İstanbul'da mezarlık sıkıntısına 'doğal' çözüm... Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, doğal SİT alanlarındaki şehitlik ve mezarlık alanlarında defin işlemi yapılabileceğini karara bağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, doğal SİT alanlarında bulunan mezarlıklarda defin yapılabilmesi için Yüksek Kurul'dan talepte bulundu. Talebi değerlendiren kurul Doğal SİT'ler Koruma ve Kullanma Koşulları'yla ilgili değişikliğe gitti.

Buna göre, birinci, ikinci ve üçüncü derece doğal SİT'lerde uzun devreli gelişme planı veya çevre düzeni planı veya nazım imar planı veya koruma amaçlı imar planı doğrultusunda proje hazırlanacak. Koruma kurulundan izin alınmak koşulu ile bölgenin ihtiyaçlarına ve özelliğine göre şehitlik veya mezarlık alanlarında defin işlemi gerçekleştirilebilecek.

İBB Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, özellikle Beykoz bölgesinde mezarlıkların doğal SİT alanlarında bulunması nedeniyle defin sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun yaptığı değişiklikle defin yapabildiklerini ifade etti.