‘Siteye Özel Köprü’ Tepki Çekiyor



Dikmen Vadisi’nde, Park Vadi Konutları arasında bulunan köprüyü site sakinleri dışında kimse kullanamıyor. Oysa Anakent Belediyesi, inşaat başlamadan önce köprünün herkese açık olacağı taahhüdünde bulunmuştu. Yurttaşlar, köprünün kamunun değil sadece özel site sakinleri tarafından kullanılmasını “ayrımcılık” olarak değerlendiriyor. Yıldızevler Mahallesi Muhtarı Tuncay Babayiğit, “Köprü yapılalı bir sene oldu ve bütün araçlar geçemiyor sadece sitede oturanlar araçlarıyla köprüden geçebiliyor. Güzeltepe Mahallesi’nde yer alan bu köprüyü diğer mahalle sakinleri de kullanamıyor. Köprü bizim mahallenin kapsamında olmadığı için herhangi bir girişimimiz olmadı. Resmi bir makama da başvurmadık. Ancak halk tepkili tabii ki. Herkes trafiğe açılmasını bekliyor. Sabah ve akşam saatlerinde Hoşdere ve Panora taraflarında çok yoğunluk oluyor. Tek köprü de yetmiyor başka köprüler yapılmalı” dedi.

Güzeltepe Mahallesi Muhtarı Nurten İşçi ise Park Vadi Konutları’nın ve köprünün Güzeltepe Mahallesi sınırları içinde yer aldığını belirterek, yurttaşlardan çok sayıda şikâyet geldiğini söyledi. Nurten İşçi şöyle konuştu:

“Güzeltepe Mahallesi’nde seçimler, mevcut muhtarın başka bir yere nakil olmasından dolayı iptal edildi. Ben 7 Haziran’da göreve geldim. Çalışmaya başladığımdan beri sitedeki köprüyle ilgili çok sayıda şikâyet aldık. Vatandaş o yolu kullanamıyor ve zorluk çekiyor. Hatta site içinde bulunan güvenlik görevlilerinin sert davrandığı yönünde de duyumlar aldık. O bölgenin çevresi de çok kirli, her yer çamur içinde. Köprüyle ilgili Anakent Belediyesi’yle görüştüm. Özel Kalem Müdürü Ömer Faruk Özçelik ‘1-2 ay içerisinde köprünün tüm vatandaşlara açılacağını ve trafiğin oradan da akacağını’ söyledi. Çalışma olduğu gerekçesiyle ve arabaların ağırlığı köprüde risk oluşturacağı için kapatıldığını dile getirdi ama bu ne kadar doğru bilemiyorum çünkü köprü bir senedir kapalı.”

‘Sadece kendilerine açık!’

Park Vadi evlerinde ikâmet edenlerin çoğunlukla AKP mensupları ve Anakent Belediyesi görevlileri olduğunu vurgulayan Nurten İşçi, “Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da o sitede oturuyor. Yolu da trafiğe kapattılar sadece kendilerine açık. Özel Kalem Müdürü’nün dediği gibi trafiğe açılacak mı merak ediyoruz ve bekliyoruz” dedi.

‘Gökçek bilerek yapıyor’

Dikmen Köprüsü ile ilgili olarak yurttaşların görüşleri de şöyle:

* Emin Gökdemir (Taksici): Köprü yapılalı bir sene oldu ve trafiğe kapalı. Melih Gökçek köprünün site projesi kapsamında yapıldığını söylüyor ama bize en başta herkese açık olacağı söylenmişti. Biz de taksiciler olarak zorluk çekiyoruz. Trafiğe açık olsa halk da rahat edecek biz de. Ama hafta içi trafik kilitleniyor. Gökçek elini her yere attığı gibi burayı da istediği gibi yönetiyor ve bence bunu Çankaya halkına bilerek yapıyor.

‘Neden hâlâ trafiğe kapalı’

* Onur Nazlı: Şunu merak ediyorum. Madem bu köprü belediyeden ihale yoluyla yapılmış, o zaman niye sadece site sakinleri kullanacak? Şu anda Çankaya’dan Dikmen’e yaya olarak geçmek arabayla geçmekten daha kısa. Yani bu rezilliğin çözümü olacak köprüyü neden trafiğe kapatıyorlar anlamıyorum. Köprü hem kamusal alanın üzerinden geçiyor hem de belediyenin parasıyla yapılıyor ama sadece siteye açık. Bu köprüyü tüm kamu kullanmalıdır.

‘Bu köprü kullanılmalı’

* Sinan Saraç: Ben bu köprünün tüm Ankara trafiğine açılacağını hiç sanmıyorum. Açılsa bile o kadar trafiği kaldıramaz ama tabii açık olması kapalı olmasından daha iyidir. Bu köprünün kesinlikle kullanılması gerekir.