Sıvada Çağdaş Çözüm: SOFTHARÇ



"Hafif beton" grubunda yer alan duvar ve yapı malzemeleriyle yapıların kalitesini artıran AKG Gazbeton, yeni geliştirilen ekonomik ve kullanımı kolay sıva malzemesi “Softharç” ile gazbeton kullanımında maksimum verim sağlıyor.

AKG Gazbeton, KONSAN Bilgi ve Teknoloji Üretimi A.Ş. ve çeşitli üniversitelerin işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, gazbeton ile birlikte kullanımda maksimum verim sağlayan sıva malzemesi Softharç oluşturuldu. Softharç, ilk kez 23 Şubat’ta İzmir Mimarlar Odası’nda başlayacak olan AKG Gazbeton "Gazbeton ve üzerine uygulanacak yeni sıva teknikleri” bilgilendirme toplantısında tanıtılacak.

Gazbeton, işçilikte, nakliyede, demir ve çimento kullanımında önemli ölçüde tasarruf sağlayan, hafif, sağlam, çevre dostu ve ekonomik bir yapı malzemesi. Bu özellikleri nedeniyle AKG Gazbeton, başta deprem bölgeleri olmak üzere her tür konutta, sanayi ve ticaret yapılarında, sosyal tesislerde, kamu ve turizm yapılarında yoğun olarak tercih ediliyor. Yapıların kalitesini artıran, uygulamada hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlayan gazbeton, yeni sıva malzemesi Softharç ile daha verimli olarak kullanılıyor.

Softharç, sıvaya kattığı özellikler ve kullanım kolaylığı nedeniyle, gazbetonun özelliklerinden maksimum fayda sağlamaya yönelik en etkili sıva malzemesi. Ayrıca Sofharç, kullanım amacına göre paketlendiği için, dozajlanması son derece kolay, teknik özellikleri alternatiflerine göre çok üstün, maliyet olarak da son derece ekonomik bir ürün. Kum ve çimentoyu kullanarak yüksek teknik özelliklere sahip sıvaların elde edilmesini sağlayan bir toz ürünler ailesi olan Softharç, denendiği şantiyelerde yüksek uygulama başarısı göstererek kendini kanıtladı.

Yüksek yapışma kabiliyeti olan Softharç, kireç ile elde edilen yapışma kabiliyetini fazlasıyla sağlıyor, duvara tutunma sağlayabilmek için ayrıca bir malzemeye ihtiyaç kalmıyor. Ayrıca normal klasik sıva ağırlığı 2200 kg/m³ iken, Softharç ile elde edilen sıva, 1800 kg/m³ ağırlığa sahip. Bu da, yapının toplam ağırlığında ve dolayısıyla deprem güvenliğinde avantaj sağlıyor. Harca su eklenme ihtiyacı olmadığı için çimento/su oranı sabit kalıyor ve yüksek mukavemet sağlıyor.

Softharç ailesinin üyeleri…

Sıva katkısı: SüperHarç; Kaba ve ince sıvalarda harca yumuşaklık, esneklik, uygulamada işleme kolaylığı sağlayan, normal priz alan, kötü sayılabilecek agregalarda bile uygulama problemlerini azaltan toz formda bir harç katkısı.

Serpme katkısı: Softharç-P; Harca yumuşaklık ve kolay işlenebilme özelliği sağlayan, tamamen veya kısmen kireç yerine kullanılabilen toz formda serpme katkısı. Softharç-P, standart olarak üretilen tüm çimento çeşitleri ile uygulanabiliyor. Gazbeton üzerine uygulanacak sıvalar için mükemmel bir bağlayıcı katman oluşturuyor.

Su Geçirimsiz Sıva Katkısı: Softharç-PWR; Sıvı harcına yumuşaklık ve kolay işlenebilme özelliği sağlayan, sürekli su itici özellik kazandıran, toz formda son kat ince sıva harcı katkısı. Harç uygulandıktan sonra özel silikon polimerleri sayesinde, prizini tamamlamış olan sıvanın kapiler su emme özelliğini yüksek oranda azaltır. Sıvanın uzun yıllar nemden ve sudan zarar görmesini engeller.