Sivas'ta '1000 Temel Eser Projesi'



Fotoğraf: Emine Konuk

Sivas Kültür Müdürlüğü'nün ''Sivas 1000 Temel Eser Projesi'' kapsamında, İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla basılan aralarında ''Sivas Kongresi'nin Tutanakları''nın da yer aldığı 7 eser, kamuoyuna tanıtıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat, Çevre ve Sanat Kültürevi'nde yapılan tanıtım toplantısında, basımı tamamlanan kitapların Sivas 1000 Temel Eser Projesi kapsamında yayınlandığını belirtti.

Vali Kolat, yayınlanan bu kitapların Prof. Dr. Recep Toparlı'nın ''Sivas Kongresi'nin Tutanakları'', Prof. Dr. İsmet Çetin'in ''Fahimi Hayatı, Edebi Şahsiyeti ve Divanı'', Prof. Dr. Ömer Demirel'in ''Sivas Vilayeti Meclisi Kararları'', Murat Türkyılmaz'ın ''Sivas Bilmeceleri'', Dursun Karaca'nın ''Sosyo-Kültürel Açıdan Koyulhisar'', Kutlu Özen'in ''Sivas Yöresinde Geleneksel Bayramlar ve Toplu Törenler'', Dr. Murat Denktaş'ın ''Divriği'de Osmanlı Camisi ve Çeşmeleri'' olduğunu anlattı.

Kitapların yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kolat, bu kitapların Sivas'ın kültür envanterine önemli katkıları olacağını ifade ederek, ''Özel idaremiz eğitim, kültür anlamında güzel kaynaklar aktarıyor. Bundan sonra Madımak'ta yapacağımız çalışmalarda da hem Kültür ve Turizm Bakanlığımız, hem özel idaremiz eğitime, sanata, kültüre ağırlık verecek çalışmalarımız olacak. Sizlere de her zaman olduğu gibi daha çok ihtiyacımız var. Sizlerin de görüşleri, çalışmaları, kanaatleri bizim için, kültürümüz için vazgeçilmez bir unsur'' diye konuştu.

Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de proje kapsamında Sivaslı yazarların verdiği destek, yayın kurulunun fedakarca çalışmaları sonucu 27 kitabın yayımlandığını belirtti. Pürlü, yaklaşık bir ay içerisinde 3 ciltlik Sivas kültür envanterinin yayınlanmasıyla da basılan kitap sayısının 30'a ulaşacağını kaydetti.

Pürlü, ''Kitap sayısıyla övünmek yerine, kültürümüzü ne denli ortaya çıkarabildik, belki onunla övünebiliriz. Gerçekten çok önemli konular işlendi. Sivas temel olabilecek çok önemli kaynaklara kavuştu. Biz son kitaplarımızla birlikte öncelikle üniversitelerimizin merkezi kütüphanelerine, Türkiye'deki bütün il halk kütüphanelerine, il merkezindeki bütün okullara ayrım yapmadan ulaştırıyoruz'' dedi.