Sivas’ta Acı Bir Satılık İlanı: Madımak Otel



2 Temmuz 1993’te 37 kişinin katledildiği Madımak Oteli, 9 milyon 950 bin avroya satışa çıktı. Sivas’ta müzeye dönüştürülmesi istenen Madımak Oteli  ‘www.hurriyetemlak.com’ sitesi aracılığıyla internette sergileniyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Ermaks Gayrimankul firması aracılığıyla satışa konulan otel için 9 milyon 950 bin auro istendi.

‘Marka değeri artıyor’

Beş katlı, 44 odalı, iki yıldızlı otelin ilanında,  “Madımak Oteli, günümüzde, her gün artan marka değeriyle dikkati çekmektedir. Son derece merkezi yerleşimi ile bulunduğu lokasyon, Sivas ilimizin tam kalbinde yer almaktadır. Gerek bina olarak sahip olduğu yapısal durumu ve mevki, gerekse ruhsatı itibarıyla, düşünülebilecek her türlü projeye elverişli olan bu değerli gayrimenkul, yeni sahibini beklemektedir” denildi. İlanda otelin çeşitli fotoğrafları da yer aldı.

İlanın beş gün önce verildiği ve henüz bir talip çıkmadığı belirtildi. Otelin müzeye dönüştürülmesi için kamulaştırılması istenmiş ancak, otel sahiplerinin istediği rakamlar yüksek bulunmuştu. Otelin sahibi  Murtaza Ögütücü Antalya’da yaşarken oteli oğullarının işlettiği öğrenildi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te çıkan olayda, Pir Sultan Abdal Anma Etkinlikleri’ne katılan 37 aydın, dışarıdan ateşe verilen otelin içinde yanarak ve dumandan boğularak can vermişti.

Önce kebapçı taşındı

Tarihe ‘Sivas Katliamı’ olarak geçen olayın ardından otelin alt katına ‘kebapçı’ açılmıştı. Büyük tepki çeken kebapçı, bu yılın başında başka bir yer gösterilerek taşındı. Alevi örgütleri otelin de müzeye dönüştürülmesini istiyordu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş,“Türkiye, bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Çözümü ise Madımak’ın müzeye dönüştürülmesidir” demişti.