Siverek’te Zeugma’nın benzeri bulundu

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde kaçak yapıldığı belirlenen kazıda, Zeugma Antik Kenti’ndeki eserlere benzer tarihi eserlerin bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, güvenlik güçlerinin çektiği fotoğraf ve video görüntülerini incelediğini belirterek, “Çok değerli tarihi kalıntılar bulunmuştur.” dedi.İlçenin Sabuncu Köyü Subastı Mezrası’nda 2 kişinin izinsiz kazı yaptığı ihbarı üzerine bölgeye operasyon düzenleyen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 40 metrekare alanda insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu kazı alanı tespit etti.

Şanlıurfa Müze Müdürlüğü’nden yetkililerin bölgede incelemeye devam ettiği belirtilirken, bulunan tarihi eserlerin Zeugma Antik Kenti’ndeki eserlerin benzeri olduğu kaydedildi. Operasyonun ardından bölgenin koruma altına alındığı ve kazıyı yapan S.B ile M.C’nin gözaltına alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, güvenlik güçlerinin çektiği fotoğraf ve video görüntülerini incelediğini belirterek, “Çok değerli tarihi kalıntılar bulunmuştur. Şanlıurfa Müze Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı incelemeden sonra tarihieserlerle ilgili daha net bilgi elde edeceğiz. Bunun için ayrıca bilimadamlarını davet ettik. Bölgede arkeolojik araştırma yapılacak” dedi.