Skyscraper 07

21. yüzyılın ilk çeyreğini yaşadığımız şu günlerde "gökdelen" kelimesi ne ifade ediyor? Bu megayapıların tarihi ve sosyal bağlamları neler? Gökdelenler, kent planlamasında ne kadar yer almalılar? Bir gökdelen tek başına bir kenti temsil edebilir mi?

Bütün bu sorular eVolo Architecture tarafından düzenlenen “Skyscraper 07” yarışması çerçevesinde soruluyor. Uluslararası katılıma açık olan yarışma, bu yıl da geleceği şekillendirecek gökdelen serileri üzerinde yoğunlaşacak. Mimar, tasarımcı ve mühendislerin , “gökdelen” kavramını sorgulamak ve tartışmak, yeni fikirlerini sergilemek imkanını bulacağı yarışma, günümüzün düşünüş şekliyle bilinmeyen geleceğe yolculuk aşamasında; kitlelere yeni bir bina yapısı sunma amacını taşıyor.

Sonraki nesiller için bir mimari anlayışıyla şekillenecek geleceğin yaşam alanlarının, kentsel ve kamusal alanlarla olan ilişkilerinin de değerlendirileceği yarışmada, katılımcılar boyut, program ya şekil açısından tamamen özgürler.

Birincilik ödülünün 2000 $ olarak belirlendiği yarışmada, ikinci gelen yarışmacı 1000$, üçüncü yarışmacı ise 500$ ödül alacak.

Yarışmaya katılabilmek için kayıt olmanız gerekiyor. İnternet sitesi üzerinden ya da posta aracılığıyla doldurulacak kayıt formlarının son kabul tarihi 8 Ocak. 15 Ocak 2007 ise projelerin gönderilmesi için son gün. Yarışma sonuçları 1 Şubat 2007'de açıklanacak.

Yarışma hakkındaki sorularınız için 07skyscraper@evolo-arch.com adresinden bağlantı kurulabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız