Sofya Metrosunu Genişletme Projesine Türk Talip

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki metronun genişletilmesine ilişkin belediyeye bağlı ''Metropoliten EAD'' holdinginin açtığı ihaleye Türkiye'den Doğuş Holding de katıldı. Katılım koşullarına göre, Sofya tren garını merkeze bağlayacak 3,8 kilometrelik yeni metro güzergahında 3 adet yer altı istasyonu da kurulacak. İhaleye, Bulgaristan, İspanya, Almanya ve İtalya'dan 7 firmanın yanı sıra Türkiye'den Doğuş Holding'in de katıldığı bildirildi.

Yapım bedelinin 200 milyon euro civarında olacağı bildirilen metro inşaatına talip olan Doğuş Holding'in Bulgaristan Temsilcisi Ertan Yapıcı, Bulgaristan'da gerçekleştirilecek böylesi önemli bir projede Türkiye'yi temsil etmekten gurur duydukların belirtti.

Yapıcı, "Biz holding olarak daha önce bu ülkede Burgaz ile Karnobat kentleri arasında 38 kilometrelik bir otoyol ihalesini kazanıp, görevimizi başarıyla tamamlamıştık. Metro için açılan bu ihalede de başarılı olacağımıza umut ederek, Turk inşaat sektörünü Bulgaristan'da gururla temsil edeceğimize inanıyorum" dedi.

Metropoliten EAD yetkilileri, ihaleye gelen başvuru evraklarının en kısa sürede değerlendirileceği ve 43 ayda tamamlanması öngörülen projeyi kazanan firma isminin açıklanacağını duyurdu.