Şölen Çikolata'dan Gayrimenkul Yatırımı



Balance Güneşli satış ofisinde gerçekleştirilen ve projenin  inşaat süreci, teknik detayları ve yatırımcıya sunulan avantajlarının paylaşıldığı basın toplantısına, Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban ile proje paydaşları Avcı Mimarlık Kurucusu Selçuk Avcı ve Servotel Corporation İcra Kurulu Üyesi Melda Bayraktaroğlu ev sahipliği yaptı. Toplantıda, İstanbul'un sürekli gelişen en önemli lokasyonlarından birinde örnek ofis projesine imza atmaktan duyduğu gururu dile getiren Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, "Şirketimize, yenilikçi çizgimize ve İstanbul'a yakışan prestijli bir ofis projesine imza attık. Bugüne kadar iş dünyasında elde ettiğimiz güven ve istikrarı bu alanda da sürdürüyoruz. Mart 2016'da teslimlerini gerçekleştireceğimiz projemiz, sektöre marka projeler kazandırma hedefimizin ilk adımı oldu" dedi.

"Henüz işin başındayız ama markalaşacağız"

Çoban, gayrimenkul yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, "Bizim Gaziantep, Silivri, Avcılar ve Büyükçekmece'de arsalarımız bulunuyor. Ama yalnızca kendi arsa stoğumuzla hareket etmeyeceğiz. Ortak projelerde geliştirebiliriz" dedi. "Gayrimenkul sektörünü biliyoruz diye girdik" diyen Çoban, "Ama uzmanlarla tanıştık. Bilgimiz arttı. Ben mimar, mühendis, jeolog değilim ama çok sağlam bir uzman ekibim var" şeklinde konuştu. Balance Gayrimenkul olarak markalaşacaklarını ifade eden Çoban, "Markamız henüz işin başında ama çok iyiyiz" dedi. Çoban satış ofisinin bulunduğu arsayı da aldıkalarını belirterek, "Burada henüz fizibilete yapmadık. Eğer ofis yatırımımızdan olumlu geri dönüş alırsak burayı da değerlendirebiliriz" dedi. Projede satışların devam ettiğini hatırlatan Çoban, finans, sigorta, bankacılık sektörlerinden talep olduğunu dile getirdi

Reklam Goruntulenme Bolumu


Bir yatırımcının, sanayicinin ancak ışık gördüğü yatırıma girdiğini söyleyen Çoban, Irak'taki çimento fabrikası yatırımı yaptıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "Hükümetle anlaşarak, Sincar'daki fabrikayı rehabilite ettik. 270 milyon dolarlık bir yatırımdı. 5 yıl önce işletmeye soktuk. Güvenlik kontrolünü devlet sağlayacaktı. Ancak 2014'te IŞİD basıp el koydu. Şimdi hükümetle anlaşmamız sürüyor ve yüzde 50 tazminat alacağız. Başka firmalar da aynı sorunlarla boğuştu."

"Hızlı bir gelişim gösteriyor"

Bölge hakkında bilgi veren Servotel Corporation İcra Kurulu Üyesi Melda Bayraktaroğlu ise, eski bir sanayi bölgesi olan Güneşli'nin yeni bir kimliğe kavuştuğunu ifade etti. Bayraktaroğlu "Son dönemde İstanbul Avrupa yakasında en dikkat çeken bölgelerden biri Güneşli oldu. Özellikle Basın Ekspres Yolu ile Mahmutbey arasındaki bölgenin ‘Merkezi İş Alanı’ ilan edilmesinden sonra hızlı bir gelişim süreci yaşandı ve  bölge oldukça hareketlendi. Tüm bunlara ek olarak, bölgeye talebi artıran ticari nitelikli yatırımlara da sürekli yenileri ekleniyor. Hem yoğun altyapı ve ulaşım yatırımları, hem de geliştirilen gayrimenkul projelerinin bölgeye değer katmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Basın Ekspres Yolu, konut, AVM, ofis ve otel yatırımlarıyla, özellikle yeni ulaşım arterlerinin devreye girmesiyle İstanbul’un yeni gelişim hattı olarak yükselişini sürdürecektir. Bölge havaalanına yakınlığı, batısında Küçükçekmece, doğusunda Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerini kapsayan ve hızla gelişen üç ilçeye sınır olması ile de gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından İstanbul’un büyük fırsatlar sunan bölgesi olarak değerlendiriliyor" şeklinde konuştu.

"Cephesinin İstanbul'da bir örneği yok"

Avcı Mimarlık Kurucusu Selçuk Avcı da, projenin özelliklerine değindi. Kağıt üzerinde birşey yokken bu bölgeye gelip projeyi yatırımcıyla birlikte geliştirdiklerini anlatan Avcı, "Çevresine katkısı olmayan binalara karşıyım. Geçirgen ve davet eden yapılar olsun istedik.  Binanın cephesinin İstanbul'da örneği yok oyüzden yatay bir alan da yaratmaya çalıştık. 11 bin metrekare alana park yaptık ve belediyeyle konuşup diğer arsalarda da bu çalışmanın devamının gelişmesi için anlaştık. Caddeye lineer bir park olacak" dedi.

Avcı, şunları söyledi: "Projenin ana fikri insan ölçekli yaşam düşüncesinden hareketle oldu. Proje sosyal hayatın, çalışma hayatının ve alışverişin bir arada olduğu, çevre ile entegre olacak şekilde planlandı. Avcı Mimarlık projede sürdürülebilirliğe önem verirken,  güneş ışığından maksimum faydalanarak ısıtma ve soğutmada en düşük enerji sarfiyatına ulaşmayı hedefledi. Projede, gün ışığını kesintisiz olarak içeri alan boydan boya camlar ve yüksek tavanlı çalışma ortamları, çalışanların doğal havalandırmadan yararlanabilmesi için manuel ve motorlu olmak üzere teleskopik paralel açılımlı kanatlı cam sistemleri kullanıldı. Ayrıca cephe sistemlerinde içeride konforlu çalışma olanağı sunan yüksek akustik yalıtım sağlandı."

311 bağımsız bölümden oluşuyor

Satış ve kiralamaların devam ettiği projede, Şölen de yaklaşık 6.500 m2 alanda yönetim ofisi ile yer alacak. Balance Güneşli, E-5, TEM ve sahil yollarını birbirine bağlayan bir konumda yer alıyor. Çevrede inşaatı süren metro hatlarının yanı sıra, metrobüs durakları, Atatürk Havalimanı, 3. havalimanı bağlantı yolu, İstoç, Masko, CNR, Bakırköy İDO, Ataköy Marina gibi merkezlere yakın konumlanan projenin  14. katta bulunan 700 m2'lik sosyal tesisinde fitness salonu, sauna ve buhar odaları, pilates stüdyoları, cafe/restoran, müzik odası, hobi odaları, cep sineması, yer alıyor. 17 dönüm arazi üzerinde toplam 83 bin metrekare inşaat alana sahip. Yatay ve dikey olmak üzere iki farklı mimarinin kullanıldığı projede,  toplam 311 bağımsız bölüm yer alıyor. Projede, plaza ofis, cadde ofis, loft ofis, stüdyo ofisler olmak üzere, 40 m2 ile 1700 m2 aralıklarında büyük ve küçük ölçekli şirketlerin ofis ihtiyacına yönelik alanlar yer alıyor.

Ticari alanların kiralama faaliyetlerini Sierre Reval üstlendi

Balance Güneşli'nin sokak kültürünü yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği Yaşam Sokağı'nda yer alan  ticari alanların kiralamalarına yönelik paydaşı, dünyada alışveriş merkezleri geliştirme ve kiralama alanında tanınmış uluslararası firmaları arasında yer alan Portekiz menşei Sierre Reval oldu. Portekiz, Almanya, İspanya, İtalya, gibi ülkelerde faaliyetini sürdüren firma Balance Güneşli'nin bünyesinde yer alan Yaşam Sokağı'ndaki ticari alanların kiralama faaliyetlerini yürütecek.  Yaşam Sokağı'nda  günün yorgunluğunu atmak, lezzetli molalar vermek için restoran ve kafeler, günlük hayatın getireceği her türlü ihtiyacın karşılanabileceği mağaza ve hizmet noktaları yer alacak. Ticari alanlarda yaşam Mart 2016'da başlamış olacak.