SOM Değerleme Fotoğraf Yarışması: "Kentte Sanat"



Türkiye’de fotoğraf sanatının tanınması ve gelişmesi için yapılan çalışmalara ve amatör fotoğraf sanatçılarına katkıda bulunma amacı ile bu sene ikincisi gerçekleştirilecek olan SOM Değerleme Fotoğraf Yarışması’nın konusu açıklandı. İnternetten yürütülen anketin sonucunda yarışmanın ana teması “Kentte Sanat” olarak belirlendi.

Ülkemizdeki güzel sanatların gelişmesini desteklemek konusunda öncülük etmek ve örnek olmak üzere yola çıkan Som Gayrimenkul Değerleme’nin düzenlediği yarışmanın teması, “Bu koşuşturmacanın içinde müziği duyabilen var mı?” alt başlığını taşıyor.

Kente dair yeni sorular soran ulusal bir fotoğraf yarışması, “Kentte sanat nerededir?”, “Kentin ta kendisi başlı başına bir sanat formu değil midir?”, “Yaşadığımız mekânlarda ‘estetik’ kavramı, basmakalıp anlamlarından çıkarak, yepyeni bir boyut kazanmaz mı?” gibi konulara cevap arıyor.

Yarışma, ülkemizde bulunan amatör fotoğraf dernekleri üyeleri, tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları, üniversite öğrencileri, özetle fotoğraf çekmeye ilgisi olan herkese açık. “Renkli Baskı” dalında düzenlenen SOM Değerleme Fotoğraf Yarışması'na her katılımcı en fazla beş adet fotoğraf gönderebilecek. Aynı zamanda daha önce başka yarışmalarda ödül almış fotoğraflar yarışmaya kabul edilmeyecek.

Seçici Kurul:
İzzet KERİBAR (E.FIAP) (Fotoğraf Sanatçısı)
Nevzat ÇAKIR (AFIAP) (Fotoğraf Sanatçısı)
İlteriş TEZER (Fotoğraf Sanatçısı)
PROF. GÜLER ERTAN (Haliç Üniv. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
Murat GOLDSTAYN (SOM Değerleme A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi)
Nazan ÖZBAYDAR (SOM Değerleme A.Ş Genel Müdürü)


Yarışma Takvimi:
Son katılım Tarihi:
 02 Kasım 2009; 17:00
Seçici Kurul Değerlendirmesi: 07 Kasım 2009
Sonuç Bildirim Tarihi: 11 Kasım 2009
Sergi ve Ödül Töreni: 16 Aralık 2009
Sergilenmeyen Eserlerin Geri Gönderim Tarihi:  21 Aralık 2009

Ödüller:
Birincilik Ödülü:
1.500 YTL
İkincilik Ödülü: 1.000 YTL
Üçüncülük Ödülü: 750 YTL
Takvim İçin Seçilecekler: 200 YTL
Sergi ve Satın Almalar: 100 YTL

Som Değerleme Fotoğraf Yarışması’na katılan ve sergilenen eserlerin satışından elde edilecek gelirle, tüm çocukluk çağı hastalıkları ve özellikle çocukluk çağı kan hastalıkları ve lösemileri konusunda hizmet vermeyi amaçlayan “Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı”na destek sağlanacak. Yarışmanın sonuçları ise Som Değerleme'nin web-sitesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu web-sitesinde duyurulacak.

Yarışma şartnamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.