Son Trend: AVM, Rezidans ve Otel Bir Arada



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER)'in gerçekleştirdiği Sektör Toplantıları'nın ikincisi; "Turizm Yatırımları" başlığı altında 05 Ocak 2012 tarihinde Point Otel'de gerçekleştirildi. Turizm sektöründeki son gelişmelerin ve fırsatların değerlendirildiği toplantı kapsamında; "İstanbul'da otel ihtiyacı var mı?", "Otel işletmeciliği ile Türkiye'ye bakış", "Otellerde nereye gidiyoruz?", "Yeni konseptler, işletmecilik anlaşmaları ve beklentiler", "Otele ihtiyaç olan iller", "Sağlık turizmi yatırımları" gibi konular tartışıldı.

Oturum başkanlığını GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe'nin yaptığı toplantının konuşmacıları; BDO Türkiye Yönetici Ortağı Mehmet Önkal, NG Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güral ve Swissotels and Resorts Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Swiss Otel The Bosphorus Genel Müdürü Gerhard Struger, turizm sektörüyle ilgili bilgi paylaşımında bulundular.

 Sağlık Turizmi Gerçek Bir Fırsat

2011 yılı verilerine göre Türkiye’nin dünya turizminde ilk 10 içerisinde olduğunu belirten GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe, “Hem turist sayısı, hem turizm gelirleri açısından dünyada ilk 7’ye yükseldik” dedi. Gayrimenkul yatırımları açısından turizmin önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Gökçe, geçmiş tecrübelerden dersler çıkararak turizm sektöründe gelirlerin arttırılması için neler yapılabileceğine odaklanılması gerektiğini belirtti. Gökçe, özellikle sağlık turizminin gerçek bir fırsat olduğunu ve Türkiye’de deniz-kum-güneş turizminin dışında ciddi potansiyeli olan bir alan olduğunu kaydetti.