Sosyal Forum İstanbul'da

Neoliberal politikalara ve ABD'nin başını çektiği savaş çılgınlığına karşı örgütlenen Dünya Sosyal Forumu'nun bir ayağı olan Avrupa Sosyal Forumu, 2010 yılında İstanbul'da toplanıyor. Forumun ilk kez AB sınırları dışında resmi bir toplantı yapması büyük bir önem taşıyor.

Eylül 2008'de İsveç-Malmö'de toplanacak Avrupa Sosyal Forumu'nun hazırlık toplantısı 22-24 Şubat'ta Berlin'de yapıldı.Toplantıda, 2010'da düzenlenecek bir sonraki forumun da İstanbul'da yapılması kesinleşti.

Türkiye'nin Irak'ta sürdürdüğü askeri operasyonun yoğun olarak tartışıldığı toplantıda, forumun 2010'da Türkiye'de yapılmasının savaş çığırtkanlarına ve neoliberalizme bir meydan okuma anlamına geleceği ifade edildi. Toplantılara 30'u Türkiye'den olmak üzere 200'e yakın sosyal hareket temsilcisi katıldı. Türkiye delegasyonunda TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB İkinci Başkanı Hüseyin Yeşil , Petrol-İş Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Doğangül , İSMMMO Yönetim Kurulu üyesi Kazım Mermer , Küresel BAK Yürütme Kurulu üyesi Yıldız Önen gibi sivil toplum hareketinin önde gelen temsilcileri ve ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Eren yer aldı.