Sou Fujimoto Kimdir?

 Japonya’nın kuzey bölgesindeki Hokkaido şehrinde Ağustos 1971’de doğan Fujimoto, Tokyo Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu ve 2000 yılında Tokyo’daki ofisini açtı. 2001’den beri Tokyo Fen Üniversitesi, 2004’ten beri Showa Wemen Üniversitesi ve 2007’den beri de Kyoto Üniversitesi’nde eğitmenlik yapıyor.

Japonya’daki yeni mimar kuşağın öne çıkan isimlerinden Fujimoto, kariyerinin ilk günlerinden bu yana kendine güvenli bağımsız bir tavrı benimsedi. Portfolyosunda tutarlı, olgun, tamamlanmış işler bulunan Fujimoto, Tokyo’daki “Tokyo Apartmanı”, Chiba’da “House O”, Hokkaido’da zihinsel özürlü çocuklar için davranış merkezi binası, 7/2 Evi, Noboribetsu küme evi, Kumamoto’da son ağaç ev, Gunma’da “T house”  gibi çalışmalara imza attı.

2007 yılında zihinsel özürlü çocuklar için davranış merkezi binası ile Kenneth F. Brown Mimarlık Tasarımı Ödülleri’nden Mansiyon kazandı. 2006 yılında zihinsel özürlü çocuklar için davranış merkezi binası ile AR Ödülleri’nde Büyük Ödül’e, 7/2 Evi ile Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. 2006 yılında Tokyo Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Odası’nın Ev Yarışması’nda Altın Ödül ile onurlandırıldı. 2006 yılında, Kumamoto’nun Ağaç Ev Yarışması’nda birinci oldu.  Fujimoto 2008 yılında Barcelona’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde “Final Wooden House” ile Konut Kategorisi Birinciliğini aldı.

Ayrıca Fujimoto, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen "Archiprix 2009 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması"nın da jüri üyesidir.