Soyak, 2005'te 5 bin 600 Konut Satarak 550 Milyon Dolarlık Ciro Hedefliyor



Soyak Yapı İnş. San. ve Tic. A.Ş., bu yıl 5 bin 600 konut satışı ve 550 milyon dolarlık satış hacmi hedefliyor.

Soyak Yapı İnş. San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Emre Çamlıbel düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl 2 bin 500 daire satışı ve 250 milyon dolarlık satış hacmi gerçekleştirdiklerini kaydederek, bu yıl ise 5 bin 600 konut satışı ve 550 milyon dolarlık satış hacmi hedeflediklerini açıkladı.

Çağdaş yaşam projesi Soyak Olympiakent'in, bin 500 konutluk 3. aşaması ile birlikte toplam 10 bin kişinin yaşayacağı 3 bin 500 konuta ulaşacağına işaret eden Emre Çamlıbel, Emlak GYO ile imzaladıkları gelir paylaşımı sistemine dayanan sözleşme kapsamında, Ataşehir'de 3 bin 100 daire için 10 bin talep topladıklarını kaydetti.

"Mortgage sisteminin uygulanabilmesi için reel faiz oranları düşmesi gerekiyor"

Yurtdışı projeleri konusunda araştırma çalışmaları da yaptıklarını belirten Emre Çamlıbel, kendisine yöneltilen "ipoteğe dayalı konut finansmanı (Mortgage) sistemi"ne ilişkin bir soru üzerine de, bu konudaki yasa taslağını incelediklerini ve olumlu bulduklarını belirtti.

Ancak sistemin uygulanabilmesi için yasal altyapının yanı sıra faiz oranlarının da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çamlıbel, bugünkü reel faiz oranları ile 6 yıldan uzun vade sunulamayacağı söyledi. Çamlıbel, sistemin uygulanabilmesi için reel faiz oranlarının düşmesi gerektiğini ifade ederek, "Kırılma noktası, reel faiz oranlarının gelişmiş ülkelerdeki gibi yüzde 3,4,5 gibi oranlara inmesidir. 2005'de bu sistemin devreye girmesini pek kolay görmüyorum" dedi.